XXL flessen!

Sex on the Beach

 

 

 

 

 

Cocktail recept

 

Sex on the Beach

 


De Sex on the Beach cocktail is een heerlijke en populair drankje die geliefd is om zijn zoete en fruitige smaak. Deze verfrissende drank combineert vodka, perziklikeur, sinaasappelsap en cranberrysap tot een smaakvolle mix die perfect is voor ontspanning of feestjes. Het wordt vaak geserveerd in een hoog glas met een schijfje sinaasappel en een kers als garnering. Met zijn levendige kleur en verrukkelijke smaak is Sex on the Beach een favoriet op cocktailmenu's over de hele wereld. Na het lezen van dit stuk zul je merken dat een Sex on the Beach maken helemaal zo moeilijk nog niet is.

 

◊ Wist je dat de Sex on the Beach een van de meest bekende zomerse cocktail is? ◊ Hoe maak je Sex on the Beach cocktail?

Hieronder vind je het Sex on the Beach recept en staan de Sex on the Beach ingrediënten opgesomd.  

 • 45 ml vodka
 • 15 ml perziklikeur
 • 45 ml cranberrysap
 • 45 ml sinaasappelsap
 • Ijsblokjes
 • Schijfje sinaasappel en/of kers als garnering
 • Zeef
 • Cocktailshaker

Sex on the Beach maken

Volg de instructies hieronder om het recept Sex on the Beach te voltooien.

 • Vul een shaker met ijsblokjes.
 • Voeg de vodka, perziklikeur, cranberrysap en sinaasappelsap toe aan de shaker.
 • Sluit de shaker goed af en schud krachtig gedurende ongeveer 15 seconden, tot het mengsel goed gekoeld is.
 • Vul een groot cocktailglas (bij voorkeur een highball-glas) met ijsblokjes.
 • Schenk het mengsel uit de shaker door een zeef in het glas over de ijsblokjes.
 • Garneer de cocktail eventueel met een schijfje sinaasappel en/of een kers op een prikker.

Ben je op zoek naar mocktails of kant en klare cocktails? Bekijk dan het aanbod op onze website.


De geschiedenis van de Sex on the Beach cocktail: ontstaan door het bruisende nachtleven

De legendarische cocktail Sex on the Beach heeft een interessante achtergrond die teruggaat tot de bruisende cocktailcultuur van de jaren 1980. Hoewel de exacte oorsprong van deze verleidelijke cocktail vaag is, wordt het algemeen beschouwd als een product uit Florida in de Verenigde Staten.

Een van de meest verspreide verhalen over het ontstaan van de Sex on the Beach cocktail wordt toegeschreven aan Ted Pizio, een bedreven barman werkzaam in Confetti's Bar in Florida. Volgens dit verhaal bedacht Ted Pizio de cocktail in de jaren 1980 als een manier om het bruisende nachtleven van Florida uit te beelden. Door het slim combineren van verschillende ingrediënten creëerde hij een cocktail die zowel zoet, fruitig als exotisch was - en zo ontstond Sex on the Beach.

De naam van de cocktail heeft geleid tot veel speculatie en discussie. Sommigen beweren dat het is geïnspireerd door de suggestieve mix van ingrediënten, zoals perziklikeur en cranberrysap, die associaties oproepen met sensuele ontmoetingen op het strand. Anderen denken dat de naam simpelweg gekozen is vanwege zijn opvallende en gedenkwaardige karakter, passend bij de bruisende sfeer van het nachtleven waarin de cocktail geserveerd werd.

Ongeacht de oorsprong van de naam, één ding is zeker: Sex on the Beach heeft een vaste plaats veroverd als een iconische en geliefde cocktail. Het blijft een populaire keuze in bars wereldwijd en is geliefd om zijn zoete, fruitige smaken en kleurrijke presentatie. Van de zonovergoten kusten van Florida tot de trendy cocktailbars elders in de wereld, blijft Sex on the Beach een favoriet onder de cocktailliefhebbers.


Sex on the beach cocktail recept afmaken met garnering

Het garneren van een Sex on the Beach cocktail is een leuke manier om de presentatie te verbeteren en het voor het oog aantrekkelijker te maken van de cocktail. Hier zijn enkele suggesties voor het garneren van je Sex on the Beach cocktail.

 

Fruitige accenten - Voeg een schijfje sinaasappel of een partje perzik toe aan de rand van het glas. Dit voegt niet alleen een kleurrijk en smakelijk accent toe, maar past ook perfect bij de fruitige smaken van de cocktail.

 

Kleurrijke parasolletjes - Steek een vrolijk gekleurd parasolletje in de cocktail. Dit geeft een speels tintje aan het drankje en creëert een tropische sfeer die perfect past bij de naam en het thema van de cocktail.

 

Kers op de taart - Voeg een cocktailkersje toe als finishing touch. Dit voegt niet alleen een zoete en sappige smaak toe maar zorgt ook voor een mooi contrast met de andere garneringselementen.

 

Eetbare bloemen - Om de cocktail eleganter te maken kun je een eetbare bloem toevoegen aan het drankje. Kies bijvoorbeeld voor een viooltje of een rozenblaadje om de Sex on the Beach cocktail te versieren en een luxe uitstraling te geven.

 

Met deze eenvoudige maar effectieve garneringstips kun je je Sex on the Beach cocktail transformeren tot een prachtig gepresenteerde traktatie. Zie de ingrediënten Sex on the Beach om te kijken welke garneringstip goed zou aansluiten bij het drankje en bij de smaak waar jij van houdt.

Experimenteer met verschillende garnituren en laat je creativiteit de vrije loop om een cocktail te creëren die niet alleen heerlijk smaakt maar er ook fantastisch uitziet!

Ontdek hieronder een aantal van onze andere cocktails