XXL Flessen!

Old fashioned

Skill-level:
gemakkelijk
Bereidingstijd:
5 minuten

Old fashioned cocktail

Old Fashioned recept

Benodigdheden:
 • Whiskyglas
 • Barlepel/stamper
Ingredienten:
 • 100 ml bourbon
 • 4 druppels Angostura bitters
 • 2 eetlepels Pellegrino
 • Ijsblokjes
 • Krul sinaasappelschil
 • Maraschinokers
In 4 kleine stappen: OLD FASHIONED:
 1. Pak het whiskey glas en leg er een suikerklontje in. Doe de 2 druppels Angostura bitters nauwkeurig op het suikerklontje.
 2. Voeg de bourbon en de Pellegrino aan het glas toe.
 3. Plet het suikerklontje met de stamper en roer vervolgens goed met de barlepel. Doe dit tot het suikerklontje volledig is opgelost.
 4. Roer nu de sinaasappelzeste er doorheen. Voeg vervolgens nog 2 ijsklontjes en de kers toe. De cocktail is af. Geniet ervan!

De Old Fashioned

In 1880 werd de naam old fashioned cocktail voor het eerst genoemd. Dit gebeurde in de The Chicago Tribune. Dit is een van de grootste Amerikaanse kranten en bestaat nog steeds. Het werd old fashioned genoemd omdat dit de wijze was hoe mensen vroeger hun drank bestelden. Wat wordt bedoeld hier mee is een bruine gedistilleerde drank met water, bitters en suiker.

De bekendheid

De old fashioned cocktail is dus al 3 eeuwen bekend en een echte klassieker. De cocktail was dan ook zeer geliefd bij bekende mensen. Zo was het het favoriete drankje van de 33e Amerikaanse president Harry Truman. Truman was dan ook vaak te zien met een old fashioned in zijn hand. Ook steeg de cocktail weer in populariteit door de serie Mad Men. Dit was namelijk de favoriete drank van Don Praper.

De samenstelling

Qua samenstelling lijkt de cocktail een beetje op de Manhattan cocktail. Wederom zijn ijs en bitters de basis voor een heerlijke cocktail. Bij de old fashioned whiskey wordt bourbon gebruikt in plaats van rye. Ook wordt er bij de cocktail suiker toegevoegd om de smaak wat zoeter te maken. Boven op de cocktail wordt er een kers geserveerd.

Wil je meer heerlijke cocktails maken? Bekijk hier al onze cocktails.