XXL flessen!

Sidecar

 

 

 

 

 

Cocktail recept

 

Sidecar cocktail

 


De Sidecar cocktail is een verfijnde drank en is zeer makkelijk te maken. Met zijn mix van Cognac, triple sec en citroensap straalt deze cocktail een zekere aantrekkingskracht uit. Laat je verassen door de perfecte balans van zoet, zuur en sterke drank. Ontdek waarom de Sidecar nog steeds een speciale status heeft en waarom deze cocktail zeker het proberen waard is.

 

◊ Wist je dat de Sidecar benoemt is naar de klassieke zijspan motorfiets? ◊ 


Hoe maak je de Sidecar cocktail?

 

Om de Sidecar te kunnen maken heb je de volgende benodigdheden nodig.

  • 45 ml Cognac
  • 22,5 ml triple sec (bijvoorbeeld Cointreau)
  • 22,5 ml versgeperst citroensap
  • Suiker (optioneel, voor het randen van het glas)
  • IJsblokjes
  • Cocktailshaker
  • Zeef

Volg de stappen hieronder om een verrukkelijke Sidecar te kunnen drinken.

1. Optioneel: Maak de rand van een gekoeld cocktailglas bedekt met suiker. Gebruik hiervoor een schijfje citroen om het glas nat te maken en dompel vervolgens het glas in suiker.
2. Voeg de Cognac, triple sec en versgeperst citroensap toe aan een shaker gevuld met ijsblokjes.
3. Schud de ingrediënten krachtig gedurende ongeveer 10-15 seconden om ze goed te mengen en te koelen.
4. Zeef de inhoud van de shaker in het voorbereide cocktailglas.
5. Garneer eventueel met een schijfje citroen of een sinaasappelschil.


Opmerking: De Sidecar kan ook worden geserveerd zonder suikerrand, afhankelijk van persoonlijke voorkeur.

Ben je op zoek naar alcoholvrije cocktails of kant en klare cocktails? Bekijk deze dan op onze website.De geschiedenis van de Sidecar: cocktail gebaseerd op een motorfiets

De geschiedenis van de Sidecar cocktail is niet helemaal helder en heeft verschillende verhalen over zijn oorsprong. Er zijn geen definitieve bronnen die de exacte herkomst ervan vastleggen. Toch zijn er enkele populaire theorieën die de ronde doen en inzicht geven in de evolutie van deze cocktail.

Een van de meest erkende theorieën suggereert dat de Side car zijn oorsprong vindt in de periode van de Eerste Wereldoorlog. Het verhaal gaat dat de cocktail voor het eerst werd geserveerd in een bar in Parijs, mogelijk in het beroemde Ritz Hotel. Het drankje zou zijn uitgevonden voor een Amerikaanse kapitein die regelmatig per zijspan (sidecar) arriveerde bij de bar, vandaar de naam "Sidecar". Het zou zijn gemaakt als een speciale cocktail voor de kapitein die op zoek was naar iets vernieuwends.

Een andere theorie wijst op de opkomst van de cocktailcultuur in de jaren 1920 als de periode waarin de Sidecar populair werd. Deze theorie suggereert dat de cocktail zijn oorsprong vindt in Parijs. De Side car werd een populaire optie in chique bars en clubs, frequent bezocht door de elite van die tijd. Kunstenaars en schrijvers werden verleid door de elegante mix van Cognac, triple sec en citroensap die de Sidecar bevat. Het drankje zou al snel een favoriet worden onder de trendy Parijzenaren en expats. Zij waardeerden het verfijnde en verfrissende karakter ervan.

Ongeacht zijn precieze oorsprong heeft de Sidecar cocktail een blijvende indruk achtergelaten op de cocktailcultuur en blijft hij populair onder liefhebbers van verfijnde drankjes over de hele wereld. Zijn unieke balans van zoet, zuur en sterk maakt hem uniek en populair. De Sidecar is een tijdloos drankje die zijn plaats heeft verdiend binnen de uitgespreide cocktailwereld.


Ontdek hieronder een aantal van onze andere cocktails