XXL flessen!

Piña Colada

 

 

 

 

 

Cocktail recept

 

Piña Colada

 


De Pina Colada is een iconische tropische cocktail die zijn oorsprong vindt in Puerto Rico. Het staat bekend om zijn romige textuur en heerlijke mix van kokosnoot, ananas en rum die samen een exotische en verfrissende smaakervaring creëren. Met zijn zonnige uitstraling en heerlijke smaak is de Pina Colada een geliefde keuze voor liefhebbers van cocktails die op zoek zijn naar een cocktail die je doet denken aan een tropisch paradijs. 

 

◊ Wist je dat de Pina Colada het nationale drankje van Puerto Rico is? ◊ 


Hoe maak je de Pina Colada cocktail?

 

Om de Pina Colada te kunnen maken moet je de volgende benodigdheden in huis hebben.

60 ml witte rum
120 ml ananassap
60 ml kokosmelk
30 ml room of kokosroom
1 kopje ijsblokjes
Ananaspartje en/of een maraschino-kers (optioneel, voor garnering)
Blender
Groot glas


De Pina Colada mix kan je maken door onderstaande stappen te volgen. Als je alle stappen hebt afgerond kan jij genieten van een heerlijke, zelfgemaakte en échte Pina Colada cocktail.

Voeg de witte rum, ananassap, kokosmelk, room (of kokosroom) en ijsblokjes toe aan een blender.

Mix alles op hoge snelheid tot het mengsel glad en romig is.

Giet de Pina Colada in een groot glas.

Garneer eventueel met een stukje ananas en/of een maraschino-kers op een cocktailprikker.

 

Ben je op zoek naar alcoholvrije cocktails of kant en klare cocktails? Bekijk deze dan op onze website.De geschiedenis van de Pina Colada: het nationale drankje van Puerto Rico

De geschiedenis van de Piña Colada, of soms ook Colada Pina genoemd, is net zo kleurrijk als de cocktail zelf. Deze tropische drank vindt zijn oorsprong in het prachtige Puerto Rico. Hoewel er enige onenigheid bestaat over de exacte oorsprong wordt aangenomen dat de Pina Colada voor het eerst werd gemaakt in de jaren 1950 of 1960.

Een van de meest bekende verhalen over de oorsprong van de Pina Colada gaat terug tot de Caribe Hilton in San Juan in Puerto Rico. Het wordt gezegd dat een barman genaamd Ramón "Monchito" Marrero Perez daar in 1954 de cocktail heeft uitgevonden. Hij experimenteerde met verschillende ingrediënten totdat hij de perfecte mix vond van ananassap, kokoscrème en rum. Hiermee werd de Pina Colada zoals we die vandaag kennen geboren.

In 1978 werd de Pina Colada officieel uitgeroepen tot het nationale drankje van Puerto Rico. Het is een symbool geworden van het Caribische eiland en staat synoniem voor ontspanning, vakantie en tropische paradijzen.

De populariteit van de Pina Colada verspreidde zich snel over de hele wereld. Met name in de Verenigde Staten waar het al snel een favoriete keuze werd voor liefhebbers van tropische cocktails. Tegenwoordig wordt de Pina Colada overal ter wereld gedronken. Vaak geserveerd in strandbars, resorts en cocktail lounges waar mensen kunnen genieten van de exotische charme van deze heerlijke drank.


Ontdek hieronder een aantal van onze andere cocktails