XXL flessen!

Kerstdiner

De beste drankjes om te serveren tijdens jouw kerstdiner

Het is weer die tijd van het jaar! De feestdagen staan voor de deur en dat betekent dat het kerstdiner voor de deur staat. Maar wat drink je bij je feestmaal? Hier zijn een aantal tips om goed te drinken tijdens je kerstdiner.

Bedenk eerst wat voor soort diner je hebt. Is het een sit-down maaltijd met meerdere gangen? Een buffet? Of iets ertussenin? Afhankelijk van het soort diner zul je verschillende soorten drankjes willen kiezen.

Bij een sit-down maaltijd kun je het beste wijn of champagne nemen. Rode wijn past goed bij vlees, terwijl witte wijn een goede keuze is bij vis of gevogelte. Champagne is altijd een feestelijke optie en kan tijdens de hele maaltijd worden gedronken.

Voor diners in buffetvorm zijn lichtere bieren of cocktails meestal het beste. Je wilt niet iets kiezen wat te zwaar is terwijl je je tegoed doet aan al het lekkers.

En tenslotte, als je een meer casual diner hebt, kan alles! Experimenteer gerust met verschillende drankjes en zoek uit wat jij en jouw gasten het lekkerst vinden.

Wat voor soort kerstdiner je ook geeft, zorg ervoor dat je verantwoord drinkt en veel plezier hebt! Wij hebben in ieder geval een lijstje van onze favorieten voor je klaargezet.

Hoe maak je de beste keuzes?

Ten eerste wil je ervoor zorgen dat het drankje naar keuze goed past bij het eten dat je serveert. Ten tweede wil je rekening houden met het weer - is het een koude sneeuwende winteravond of een herfst- en regenachtige nacht waar je kerstmis viert? En tot slot wil je nadenken over je eigen persoonlijke voorkeuren. Met dat alles in gedachten, volgen hier enkele suggesties voor wat je bij jouw kerstdiner kunt drinken.



It's beginning to look a lot like Christmas

Champagne

Als het gaat om wat te drinken bij je kerstdiner, is champagne altijd een goede keuze. Hier zijn een aantal redenen waarom:

- Champagne is feestelijk en feestelijk, wat perfect is voor de feestdagen.

- Het past goed bij verschillende gerechten, zoals geroosterd vlees, zeevruchten en gevogelte.

- Champagne heeft een relatief laag alcoholpercentage, zodat je er tijdens de maaltijd van kunt genieten zonder al te dronken te worden.

- Het is mousserend, waardoor het leuk is om te drinken en een extra element van feestelijkheid toevoegt aan jouw diner tafel.

Dus laat die fles champagne maar komen - jouw kerstdiner zal er nog beter van worden!

Wijn

Bij het kiezen van de perfecte wijn voor jouw kerstdiner kan je met een aantal zaken rekening houden. Bedenk eerst wat voor gerecht je gaat serveren. Is het een rijke, stevige maaltijd of iets lichters? Dit zal je helpen beslissen of je een rode of witte wijn kiest.

Als je een zwaarder gerecht serveert, zoals rosbief of lamsvlees, dan is een rode wijn een goede keuze. Probeer eens een merlot zoals de Masso Antico of een cabernet sauvignon. Heb je een lichtere maaltijd, zoals vis of kip, dan is een witte wijn beter. Een chardonnay of sauvignon blanc zijn dan goede opties.

Je moet ook rekening houden met de andere smaken in je gerecht. Als het erg pittig is, kies dan voor een zoetere wijn om de hitte te compenseren. Is het erg rijk en romig, dan is een droge wijn het beste.

Vergeet tot slot niet te bedenken wat voor dessert je gaat serveren. Bij een zoet dessert past een dessertwijn als port.

Nu je al deze factoren hebt overwogen, moet het gemakkelijk zijn om de perfecte wijn voor je kerstdiner te kiezen!

Koffielikeur

Koffielikeur is een geweldige manier om iets extra's toe te voegen aan uw kerstdiner. Het is perfect voor degenen die een beetje cafeïne willen om wakker te blijven gedurende de nacht, of voor degenen die een opkikker nodig hebben na een lange dag feesten.

Een fantastische manier om koffielikeur te serveren is een combinatie met een hete kop koffie. Deze combinatie lijkt erg op een Irish Coffee, het principe is namelijk hetzelfde. Een Irish Coffee is een hete kop koffie in combinatie met Ierse whiskey. Koffielikeur bij een kop koffie is een geweldige manier om een extra cafeïne fix te krijgen en tegelijkertijd te genieten van de romige smaken van de koffielikeur.

Een aantal koffielikeuren om te proberen;

Whiskey

Whisky is een geweldige keuze voor het kerstdiner. Hij past goed bij veel verschillende gerechten, van geroosterde kalkoen tot aardappelpuree. Als je op zoek bent naar een specifieke whisky voor bij jouw maaltijd, probeer dan een bourbon zoals Jack Daniels of Jim Beam. Voor een niet-bourbon optie, probeer Jameson Irish Whiskey. Welke whisky je ook kiest, zorg ervoor dat je er verantwoord van geniet!

Amaretto

Als het om het kerstdiner gaat, zijn er een paar drankjes die altijd lijken te verschijnen. Maar wat als je dit jaar eens iets anders wilt serveren? Amaretto is een geweldige optie om een feestelijke draai aan jouw diner te geven.

Deze Italiaanse likeur is gemaakt van amandelen, dus het heeft een zoete en nootachtige smaak die goed samengaat met allerlei feestelijke gerechten. Als je niet zeker weet hoe je het moet gebruiken, zijn hier een aantal ideeën:

    - Voeg een amaretto (bijvoorbeeld Disaronno) toe aan een kop hete koffie of chocolademelk

    - Mix amaretto met Cola

    - Hou je van de pure smaak? Amaretto met of zonder ijs is ook sterk aan te raden!

    Conclusie

    Al met al komt het natuurlijk neer op persoonlijke voorkeuren. Wat wel belangrijk is bij je keuze is om de volgende dingen na te gaan. Ten eerste, denk aan de smaken die je in je eten naar voren wilt laten komen. Ten tweede, bedenk wat voor sfeer je wilt creëren voor jouw maaltijd. En tot slot, zorg ervoor dat je een verscheidenheid aan opties beschikbaar hebt, zodat iedereen iets kan vinden wat hij of zij lekker vindt. Met deze tips in gedachten zal je jouw gasten versteld doen staan met de perfecte drankcombinaties voor jouw kerstfeest. Proost!