XXL flessen!
amaretto

Amaretto

Amaretto, een wereldberoemde drank uit Italië met een interessante geschiedenis. Deze licht bittere drank wordt gemaakt van amandel en abrikozen. Bekijk onze pagina voor de beste amaretto aanbiedingen.

4 producten

Van laag naar hoog sorteren
per pagina
 1. Disaronno Amaretto 100 cl
  Waardering:
  100%
  NORMAAL Regular Price 26. 59 Special Price 20. 99
 2. Amaretto Italiano 70 cl
  % of 100
  ELDERS Regular Price 10. 99 10. 99
 3. Disaronno Amaretto 150 cl
  % of 100
  ELDERS Regular Price 37. 29 29. 99
 4. Imperial Amaretto 70 cl
  Waardering:
  98%
  ELDERS Regular Price 5. 79 5. 29

4 producten

Van laag naar hoog sorteren
per pagina

Waar komt Amaretto vandaan?

Amaretto komt oorspronkelijk uit Italiaanse stadje Saronno. Amaretto is afgeleid van het italiaanse woord amaro. Amaro betekent bitter, wat ook passend is voor deze likeuren. Sommige mensen vinden amaretto ook naar bitterkoekjes smaken. De inhoud van de flessen is vrijwel altijd donkerbruin. Deze drank wordt gemaakt met amandel- en abrikozenpitten. Twee families beweren amaretto bedacht te hebben, zowel de Lazaronni’s als de Reina’s. De Lazaronni familie beweert rond 1786 de eerste amaretto gemaakt te hebben voor de Spaanse koning.

Hoe wordt amaretto gedronken?

Amaretto is een veelzijdige drank. Amaretto is puur het lekkerst als het gekoeld heeft gestaan. Ook wordt deze drank vaak gebruikt voor cocktails, zeker in het najaar. In de winter wordt amaretto vaak toegevoegd aan chocomel en koffie. Dit geeft je warme drank net even wat meer volume. Dit fenomeen wordt ook vaak gebruikt bij Bailey’s dranken.

Amaretto merken

De beste Amaretto aanbiedingen vind je bij Dirck3. De flessen die Dirck3 verkoopt zijn;

Disaronno Amaretto 100cl

Disaronno Amaretto 150 cl

Di Antonio Amaretto 70 cl

Imperial Amaretto 70 cl

Amaretto

Disaronno Amaretto

is de grootste en ook het bekendste amaretto merk wereldwijd. De Disaronno flessen zijn relatief duur als je ze met de concurrenten vergelijkt. Het merk komt uit 1525 en is dus bijna 500 jaar oud.  Een werkelijk kenmerkende fles die zich onderscheidt van andere merken. De fles is vierkant eveneens als de bijzondere dop. Met 28% alcohol is deze fles lekker om puur te drinken. Disaronno Sour is ook extreem populair. Disaronnno Sour is een cocktail die je maakt met eiwit, limoen siroop en amaretto. Vaak wordt Disaronno ook gemixt met jus d'orange of cola.

Disaronno is sinds kort met een nieuwe smaak op de markt gekomen. De Disaronno Velvet Liqueur. Hetzelfde design voor de fles, met een andere kleur. Een spraakmakend aanzicht in de flessenkast. Aan deze variant is een melksmaak toegevoegd en bevat minder alcohol dan de originele.

Amaretto Di Antonio

Di Antonio amandel likeur is geproduceerd vanuit een traditioneel Italiaans recept. Alhoewel het een Italiaans recept betreft is het gewoon een Nederlandse likeur Di Antonio hanteert een lager alcoholpercentage dan gewoonlijk met 22%. De amberkleurige drank bevat tonen van amandel. Een digestief dat ook puur of te mixen is met bijvoorbeeld jus d’orange.

Amaretto Imperial

Imperial heeft diverse verschillende dranken bij Dirck3, voornamelijk likeuren. Dit merk is goedkoper dan de concurrenten in zijn klasse. De likeuren van Imperial kosten allemaal 3,99 en is dus perfect als je niet te veel geld uit wil geven aan je drank. De Imperial amaretto heeft ook een amandelsmaak en heeft een lager alcoholpercentage van 12%.