XXL flessen!
koffielikeur

Koffielikeur

Bekijk onze pagina voor de beste koffielikeur aanbiedingen. Dirck3 verkoopt bekende merken zoals Sheridan's, Tia Maria en Kahlua. Bestel de lekkerste koffielikeuren nu in de webshop van Dirck3 of kom langs in een van onze slijterijen!

5 producten

Van laag naar hoog sorteren
per pagina
 1. Kahlua Koffielikeur 70 cl
  % of 100
  ELDERS Regular Price 19. 99 18. 99
 2. Tia Maria Koffielikeur 70 cl
  Waardering:
  97%
  ELDERS Regular Price 21. 49 19. 95
 3. Sheridan's Koffielikeur 50 cl
  Waardering:
  80%
  ELDERS Regular Price 16. 49 15. 99
 4. Café Marakesh 70 cl
  Waardering:
  100%
  ELDERS Regular Price 15. 49 13. 99

5 producten

Van laag naar hoog sorteren
per pagina

Wat is koffielikeur?

Zoals de naam al zegt, is koffielikeur een likeur met koffiesmaak. Koffie wordt in Nederland erg vaak gedronken. Het is dan ook niet gek dat koffielikeur hier zo populair is. Wellicht ken je de term van het bekende merk Sheridan’s of Kahlua. Deze merken bieden al jaren koffielikeur aan en zijn erg bekend in Nederland. Wat deze merken van elkaar onderscheidt is het soort boon dat zij gebruiken. Elke boon heeft namelijk een andere smaak. De koffielikeuren die Dirck3 verkoopt worden nagenoeg allemaal gemaakt van echte koffiebonen.

Hoe drink je koffielikeur?

De naam zegt het misschien al een beetje. Koffielikeur voeg je toe aan je koffie. Je kunt het zowel in je koffie doen of ernaast als begeleider. Hoe je het drinkt hangt af van wat je voorkeuren zijn. Hou je meer van pure smaken, dan kun je de likeur beter puur drinken. Geef je liever je koffie een smaakversterker? Schenk dan een scheut koffielikeur bij je koffie.

Puur drinken spreekt natuurlijk voor zich. Echter kun je deze drank op verschillende manieren aan je koffie toevoegen. Denk bijvoorbeeld aan de Espresso Martini; een koffiecocktail die gemaakt wordt door koffielikeur, wodka, espresso, ijs en koffiebonen te combineren. Irish Coffee is een fenomeen dat over de hele wereld bekend is. Irish Coffee bestaat uit koffie, (Ierse) whisky, cacaopoeder en basterdsuiker. Je kunt de whisky vervangen voor een koffielikeur, zeker als je niet van de sterke whisky smaak houdt.

koffielikeur

Welke koffielikeur merken verkoopt Dirck3?

Dirck3 verkoopt een aantal van de bekendste koffielikeurmerken in Nederland. We zetten ze even op een rijtje.

Sheridans koffielikeur

Deze drank komt uit 1994 en heeft zijn herkenbaarheid te danken aan de uitzonderlijke fles. Deze fles bestaat namelijk uit 2 samengesmolten flessen die allebei een ander soort likeur schenken. Zo bestaat de witte inhoud uit romige vanille-crèmekleur. De donkerbruine inhoud bestaat uit chocoladelikeur met whisky. Bij het schenken komt de witte likeur voor 1/3 deel uit de fles en de donkerbruine voor 2/3. De beide likeuren komen samen in het glas waar je in schenkt.

Tia Maria

Tia Maria heeft een zoete smaak met een sterk koffie karakter. Deze fles bestaat uit 3 belangrijke ingrediënten; 100% Arabica koffie, Madagascar Vanille en Jamaican Rum. Door deze samengevoegde ingrediënten is Tia Maria een ware smaaksensatie. De zoete smaak komt voort uit de karamelhint van rum en de fruitige vanilletonen.

Kahlua

Men denkt al snel aan Kahlua bij de term koffielikeur. Een karakteristieke fles met een traditioneel uiterlijk. Deze drank lijkt op Tia Maria, maar wordt in New York gemaakt. Hierdoor is de smaak net wat anders. Kahlua wordt vaak puur of met ijs gedronken. Ook wordt Kahlua vaak gebruikt voor cocktails met koffie of als nagerecht. Kortom; een veelzijdige sterke drank.

Café Marakesh

Dit is de voordeligste die Dirck3 verkoopt. Maar desalniettemin met een erg goede smaak. Voor Café Marakesh geldt een goede prijs-kwaliteitverhouding. Het is een smaakversterker voor desserts als Tiramisu of crème brulée. Deze drank wordt net als Tia Maria gemaakt van Arabica koffiebonen en heeft een zachte smaak die langzaam in je mond verdwijnt.