XXL Flessen!
Jameson Whiskey

jameson whiskey

Jameson een begrip in de wereld der whisk(e)y. Geen andere whiskey staat zó synoniem voor de Ierse whiskey-industrie als Jameson. Ook de verkoop steekt met kop en schouders boven de rest uit: in 2017 werden er meer dan 70 miljoen flessen verkocht! Tel daar bij op dat Jameson ook dé standaard is geworden voor die andere wereldberoemde Ierse uitvinding – Irish Coffee – en het moge duidelijk zijn dat Jameson een echt Iers fenomeen is geworden.

2 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

2 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

jameson en schotland..

De geschiedenis van de beroemde Ierse whiskey begint ironisch genoeg in Schotland. John Jameson werd geboren in het Zuid-Schotse Alloa; doordat hij trouwde met een nicht van de familie Stein, bekende distillateurs met contacten in zowel Schotland als Ierland, kreeg hij de mogelijk om voor dezelfde familie hun distilleerderij aan de Bow Street in Dublin te managen. Deze distilleerderij werd in 1780 voor de familie gebouwd.

jameson en de reputatie als kwaliteitswhiskey

Jameson kreeg al snel een reputatie als kwaliteitswhisky. In de 19e eeuw werd er al meer dan 1 miljoen liter geproduceerd, was Jameson internationaal verkrijgbaar en was het meerdere decennia ’s werelds bestverkopende whisk(e)y. Door de oorlog tussen Ierland en Engeland en de drooglegging in de VS was het een tijdlang onmogelijk om stiekem via de Canadese grens (Canada ‘hoorde” bij Engeland) de Amerikaanse markt te bedienen (Jameson’s grootste afzetmarkt). Schotse whisky’s konden dit wel en mede hierdoor raakte Ierse whiskey zijn grip op de wereldmarkt kwijt.

de irish distiller’s group

Omdat men in 1966 samen ging werken met de Irish Distiller’s Group, een organisatie die in het leven werd geroepen om de teruglopende verkoop van Ierse whiskey terug te draaien, werd de Bow Street distilleerderij in 1976 gesloten. Om kosten te besparen werd er een enorme distilleerderij gebouwd in Midleton, die alle whiskey’s in het portfolio van de organisatie zou gaan produceren. De oude distilleerderij is nu een bezoekerscentrum, met jaarlijks meer dan 600.000 bezoekers!

Sinds 1988 is Jameson whiskey eigendom van Pernod Ricard, het op één na grootste drankenconcern ter wereld, waar ook Chivas Regal, The Glenlivet en Ballantine’s eigendom van zijn. Er worden diverse types whiskey aangeboden, zoals de Jameson Caskmates en de Jameson Black Barrel.

op zoek naar een jameson aanbieding?

Bij DirckIII vind je Jameson Whisky voor een standaard lage prijs. Op deze al lage prijs geven wij vaak ook nog eens een flinke actie korting! Hierdoor koop je Jameson Whiskey extra voordelig en geniet je van je favoriete Ierse Whisey voor de laagste prijs! Ontdek hier ons gehele assortiment Whisky en kies zelf je favoriete fles op basis van prijs of smaak! Van een authentieke Malt Whisky om heerlijk puur te drinken tot een hippe Blend voor een vette cocktail, je vindt het bij DirckIII! Bekijk snel het aanbod en bestel direct jou favoriete Whiskey aanbieding online!