XXL flessen!

Screwdriver

 

 

 

 

 

Cocktail recept

 

Screwdriver

 


De Screwdriver cocktail is een eenvoudig en verfrissend mixdrankje. De Screwdriver cocktail is een tijdloos drankje die de perfecte balans tussen vodka en sinaasappelsap representeert. Met zijn makkelijke recept en verfrissende smaak is de Screwdriver geliefd bij groepen over de hele wereld. Laat je meeslepen door de subtiele charme van deze simpele en toch heerlijke cocktail. Met maar twee ingrediënten is het een zeer toegankelijke cocktail voor meerdere gelegenheden.

 

◊ Wist je dat de Screwdriver zijn naam te danken heeft aan een schroevendraaier gebruikt als roerstaaf? ◊ 


Hoe maak je de Screwdriver cocktail?

 

De Screwdriver bestaat uit de volgende ingrediënten.

  • 60 ml vodka
  • 120 ml versgeperst sinaasappelsap
  • Ijsblokjes
  • Optioneel: schijfje sinaasappel voor garnering
  • Optioneel: takje munt voor garnering

 


Volg de stappen hieronder om de lekkerste cocktail Screwdriver te kunnen drinken. 

1. Vul een tumblerglas of longdrinkglas met ijsblokjes.
2. Giet de vodka over het ijs in het glas.
3. Voeg vervolgens het verse sinaasappelsap toe.
4. Roer voorzichtig om de ingrediënten te mengen.
5. Optioneel: garneer met een schijfje sinaasappel op de rand van het glas en een takje munt.


Tip: Voor een nog verfrissender resultaat kun je overwegen om het glas vooraf te koelen in de vriezer voordat je de ingrediënten toevoegt.

Ben je op zoek naar alcoholvrije cocktails of kant en klare cocktails? Bekijk deze dan op onze website.

De geschiedenis van de Screwdriver: één van de simpelste

De geschiedenis van de Screwdriver cocktail is net zo eenvoudig als het drankje zelf. Hoewel de exacte oorsprong en details soms niet helemaal duidelijk zijn, zijn er verschillende verhalen en anekdotes die het ontstaan van deze cocktail beschrijven.

Een veelgehoorde theorie over de oorsprong van de Screwdriver dateert uit de jaren 1940 in het Midden-Oosten. Hier werkten Amerikaanse oliewerkers aan meerdere olievelden. Legendarische verhalen suggereren dat deze arbeiders vaak hun vodka mengden met sinaasappelsap met behulp van een schroevendraaier omdat er geen roerstaafjes beschikbaar waren. Dit eenvoudige mengsel van vodka en sinaasappelsap kreeg al snel de naam "Screwdriver".

Een ander populair verhaal suggereert dat de Screwdriver zijn naam dankt aan de Amerikaanse journalist en schrijver Erskine Gwynne. Hij schreef over zijn avonturen in het buitenland en zou de cocktail hebben geïntroduceerd aan zijn lezers. Hierdoor kreeg het een cultstatus onder de Amerikaanse expats.

De exacte oorsprong van de Screwdriver cocktail zal tot op heden niet helemaal duidelijk blijven. De Screwdriver was in de jaren 1950 al een bekende en geliefde drank onder cocktail-liefhebbers. Door de groeiende populariteit van vodka als drank in de Verenigde Staten tijdens die periode kreeg de Screwdriver steeds meer bekendheid.

Tegenwoordig blijft de cocktail Screwdriver een van de meest iconische en herkenbare cocktails ter wereld. Het eenvoudige recept van vodka en sinaasappelsap blijft geliefd bij zowel beginnende cocktailmakers als ervaren cocktailfanaten. De Screwdriver blijft populair op een zonnig terras of als verfrissend drankje op een feestje.


Ontdek hieronder een aantal van onze andere cocktails