XXL flessen!

Bramble

 

 

 

 

 

Cocktail recept

 

Bramble

 


De Bramble is een heerlijke cocktail die voor het eerst werd gemaakt in Londen in de jaren '80. Het is een zoet-zure mix die perfect is voor liefhebbers van fruitige drankjes. De Bramble cocktail combineert gin met citroensap, suikersiroop en bramenlikeur, wat het een mooie donkere kleur en een rijke smaak geeft. Afgemaakt met wat vers fruit, is het een echte traktatie die er net zo goed uitziet als het smaakt. Deze cocktail is ideaal voor warme zomerdagen of wanneer je zin hebt in iets fris en fruitig.

 

◊ Wist je dat de Bramble is uitgevonden door de legendarische barman Dick Bradsell? ◊ 


Het Bramble recept

 

Om te kunnen starten met de bereiding van deze cocktail moet je eerst de volgende benodigdheden in huis halen. 

  • 50 ml Bombay Bramble Gin
  • 20 ml vers citroensap
  • 10 ml suikersiroop
  • 15 ml bramenlikeur (zoals crème de mûre)
  • IJsblokjes
  • Verse bramen en een schijfje citroen voor garnering
  • Cocktailshaker

Begin met het bereiden van de Bombay Bramble cocktail door de stappen hieronder te volgen.

1. Vul een shaker met ijsblokjes.

2. Voeg de gin, het verse citroensap en de suikersiroop toe aan de shaker.

3. Schud de ingrediënten goed door elkaar.

4. Vul een kort glas met geplet ijs.

5. Zeef het mengsel uit de shaker over het ijs in het glas.

6. Giet de bramenlikeur langzaam over het drankje zodat het een mooi effect geeft.

7. Garneer met verse bramen en een schijfje citroen.


De Bramble is een stijlvolle en smaakvolle cocktail die de perfecte balans biedt tussen zoet en zuur, met een diepe fruitige afwerking dankzij de bramenlikeur. Geniet van deze klassieker op een warme dag of tijdens een gezellige avond uit.

Ben je op zoek naar alcoholvrije cocktails of kant en klare cocktails? Bekijk deze dan op onze website.



De geschiedenis van de Bramble: ontstaan uit jeugdherinneringen

De Bramble is een cocktail die voor het eerst werd gemaakt in de jaren 1980 door een beroemde bartender genaamd Dick Bradsell. Hij werkte toen in een populaire bar in Londen. Dick Bradsell staat bekend om zijn innovatieve en smaakvolle cocktails en de Bramble is een van zijn meest beroemde creaties.

De inspiratie voor het Bramble recept kwam van Dick's jeugdherinneringen aan het plukken van bramen in de velden op het Engelse platteland. Hij wilde een drankje maken dat zowel de smaak als de sfeer van deze ervaringen ving. Hij koos voor gin als basis vanwege de kruidige en bloemige tonen die goed samengaan met de zoetheid van bramen.

De Bramble cocktail is gemaakt met een mix van gin, vers citroensap, suikersiroop en bramenlikeur. Deze combinatie zorgt voor een frisse en fruitige smaak, die zowel zoet als licht zurig is. De cocktail wordt vaak geserveerd met geplet ijs, wat het een perfecte keuze maakt voor warme zomerdagen.

Sinds zijn ontstaan heeft de Bramble of Bombay Bramble zich gevestigd als een klassieke cocktail in de wereldwijde bar scene. Het is populair geworden vanwege zijn eenvoudige maar elegante balans van smaken. Bars over de hele wereld serveren nu de Bramble, en het blijft een favoriete keuze voor diegenen die houden van een fruitige en verfrissende cocktail. Met zijn diepe paarse kleur en rijke smaak is de Bramble een visueel aantrekkelijke en heerlijk smakende cocktail die cocktail liefhebbers blijft bekoren.


Ontdek hieronder een aantal van onze andere cocktails