XXL flessen!
Finlandia vodka

finlandia

Bekijk hier onze scherpe Finlandia vodka aanbiedingen en onze standaard lage prijzen!

1 product

Van hoog naar laag sorteren
per pagina
  1. Finlandia Vodka 70 cl
    % of 100
    ELDERS Regular Price 17. 99 16. 99

1 product

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Finlandia

Finlandia vodka is een van de grootste premium vodka merken ter wereld en is afkomstig uit Finland. Zo zijn de flessen beschikbaar in meer dan 100 verschillende landen. De populariteit verbaast ons dan ook niet. Finlandia is zo geliefd door zijn smaak die het te danken heeft aan het 100% natuurlijke glaciaal bronwater. Wij vertellen je graag meer over de geschiedenis van de vodka gigant.

finlandia vodka

Ontstaan

In 1880 richtte Dr. Wilhelm Juslin in het Finse dorp Rajamäki zijn eigen distilleerderij op. Deze distilleerderij bevindt zich pal naast een grote gletsjerbron. Toen in 1920 de alcohol verbodswet werd ingevoerd moest de distilleerderij sluiten. Zo werd deze gebruikt voor niet-drankdoeleinden zoals apotheken. Toen de wet werd opgeheven in 1932 nam de Finse staat de destilleerderij over en had zij volledige controle over de vodkaproductie.

 

Finlandia vodka

In 1970 werd het roer volledig omgegooid toen staatsbedrijf Alko de distilleerderij overnam. Gepaard met deze overname was een naamswijziging: Finlandia. Nog geen jaar laten en Finlandia was officieel de eerst verkochte Scandinavische vodka in de Verenigde Staten. Later werd het geïmporteerd als eerste premium vodka. Vanaf 1987 wordt het distilleren gecentraliseerd in de Koskenkorva-faciliteit. Dit gebied van Finand staat bekend om de stroomversnellingen. Dit is een verwijzing naar het gesmolten gletsjerwater dat gebruikt wordt voor productie.

finlandia

Productie

Ondanks dat Finland een kort groeiseizoen heeft kan de Finse gerst die wordt gebruikt toch goed groeien. Dit komt omdat de zon in Finland om middernacht kan schijnen! Een erg bijzonder verschijnsel wat zo’n 72 dagen kan duren. Deze gerst in combinatie met het zuivere gletsjerwater zijn de basis voor het succes van Finlandia vodka. De smaak heeft een lichte en zachte smaak met een zacht aroma.

 

DE GOEDKOOPSTE RUM KOPEN BIJ DIRCKIII

Voor de goedkoopste rum, ben je bij DirckIII aan het juiste adres. Elke week hebben wij weer de beste aanbiedingen op ons assortiment. Check onze vodka cocktails!

Hou je niet zo van bestellen? Kom langs in onze winkels! De drank die wij online aanbieden zijn namelijk vaak ook gewoon verkrijgbaar in onze winkels! Neem ook een kijkje bij al onze andere sterke dranken en meer. We zijn ten slotte de goedkoopste van Nederland!