XXL Flessen!
Eristoff Vodka

Bekijk hier onze scherpe Eristoff vodka aanbiedingen en onze standaard lage prijzen!

2 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina
 1. Eristoff Vodka 70 cl
  Waardering:
  100%
  ELDERS Regular Price 13. 29 9. 99
 2. Eristoff Vodka 150 cl
  % of 100
  ELDERS Regular Price 26. 99 20. 99

2 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Eristoff vodka

Eristoff vodka is een premium vodka afkomstig uit Georgië. Deze vodka werd zo’n 200 jaar geleden voor het eerst geschonken. Dit gebeurde in 1806. De vodka werd geschonken voor prins Eristavi, afkomstig van het hertogdom Racha. De familie Eristoff is vervolgens uitgegroeid tot een van de grote vodka merken. Wat Eristoff vodka kenmerkt is het feit dat het recept altijd een familiegeheim is gebleven, dat van generatie op generatie wordt doorverteld.

Overname

Het jaar is 1920 en de Russische Revolutie is in volle bloei. Door de machtsovername van de bolsjewieken moest prins Nikolai Eristoff noodgedwongen in ballingschap gaan in Europa. De vodka zou vanaf de ballingschap geproduceerd worden in Milaan. De productie van Eristoff vodka in Milaan stopte in 1956 toen de ballingschap werd opgeheven. De toekomst van het bedrijf zou echter een andere wending nemen dan werd verwacht. De productie op grote schaal werd in 1960 overgenomen door de Bacardi Group. Tegenwoordig is de vodka vooral populair in Portugal, Italië, Oostenrijk en de VS.

Eristoff samenstelling

Er is wel wat bekend over de Eristoff vodka samenstelling. De vodka bestaat namelijk voor 100% uit graangeest. Vervolgens wordt de drank driemaal gedistilleerd. Tenslotte wordt de vodka nog gefilterd op houtskool. Dit is een bijzondere techniek afkomstig uit Rusland in de 18e eeuw. De vodka staat bekend om zijn pure karakter.

De wolf

Het logo van Eristoff is een huilende wolf bij de maan. Het logo is gebaseerd op hoe Georgië wordt genoemd in Perzië. Georgië heet namelijk ‘Virshan’ in het Perzisch. De letterlijke vertaling hiervan is ‘het land van de wolf’. De wolf is een belangrijk deel van de Georgische cultuur. Het logo wordt nog steeds met veel trots gepresenteerd. Op de websites is ook de slogan ‘Vodka from the land of the wolf’ te vinden

Drink je je vodka liever in een heerlijke cocktail of longdrink? Bij DirckIII hebben we een aantal heerlijke cocktails voor jou op een rijtje gezet. Bekijk ze hier.