XXL flessen!
The Balvenie Whisky

Bekijk hier onze scherpe The Balvenie whisky aanbiedingen en onze standaard lage prijzen!

1 product

Van hoog naar laag sorteren
per pagina
  1. The Balvenie 12 Years 70 cl
    Waardering:
    93%
    ELDERS Regular Price 65. 49 49. 99

1 product

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

BALVENIE WHISKY: EEN PAREL VAN EEN WHISKY

Balvenie is een klassieke Scotch whisky. De single malt whisky is afkomstig uit het dorpje Dufftown. Het whisky merk werd voor het eerst gelanceerd in 1889. Het was William Grant die het landgoed Balvenie New House kocht. Balvenie Whisky heeft zijn naam te danken aan het bekende kasteel van Dufftown. William Grant stond echter niet alleen bekend door dit whisky merk, hij is namelijk ook de oprichter van Glenfiddich. Grant was een echte ondernemer die altijd naar vooruitgang streefde. Dankzij de Mortlach distilleerderij leerde hij alle ins & outs van het distilleren van whisky.

BALVENIE WHISKY ONDERNEMING

Grant had altijd een echte passie bij het ondernemen van Balvenie Whisky. Zo was de man op 83-jarige leeftijd nog steeds betrokken bij de bedrijfsvoering. Tegenwoordig zijn de nazaten van Grant nog steeds betrokken met het whisky merk. Grant had namelijk maar liefst 9 kinderen. William Grants & Sons is een van de weinige ondernemingen die nog zeggenschap heeft over de eigen distilleerderij. Waar velen andere producenten het bedrijf verkopen is Balvenie nog steeds in handen van dezelfde mensen. In 1974 wist de onderneming een Queen’s Award to industry for Outstanding Export Achievement te winnen. Dit is een award die bestemd is voor bedrijven binnen het Verenigd Koninkrijk met de meest succesvolle export. Balvenie is tegenwoordig een van de grootste producenten met een marktaandeel van maar liefst 10,4 procent.

Balvenie Whisky

HET PRODUCTIEPROCES VAN THE BALVENIE WHIKSY

De distilleerderij van het whisky merk verbouwt zijn eigen gerst. Het verbouwen vindt plaats op de Balvenie Mains, een grote boerderij. Na het verbouwen belandt de gerst op de moutvloer. Hier wordt het klaargemaakt voor de oven. De whisky wordt gedistilleerd door middel van koperen ketels. Deze ketels zijn altijd in perfecte staat mede door de eigen kopersmid die het bedrijf heeft. Ook hebben zij nog meerdere kuipers in dienst die verantwoordelijk zijn voor het onderhoud van de vaten. Als laatste is de Malt Master David Stewart al meer dan 50 jaar actief bij Balvenie Whisky. Hij zorgt er persoonlijk voor dat de whisky van de allerhoogste kwaliteit is.

 

BALVENIE 12 YEARS

Bij Dirck3 hebben we de Balvenie 12 years. Deze variant van de whisky heeft minimaal 11 jaar gerijpt op bourbonvaten. Vervolgens is deze nog 9 maanden gefinisht op sherryvaten. Deze whisky heeft een rijk en complex karakter. Er zijn tonen te herkennen van vanille, honing, kaneel en marmelade. Deze zijn dan ook terug te vinden in de smaak en geur. De afdronk is lang en erg zacht, met hints van specerijen en abrikozen.

Balvenie Whisky

DE GOEDKOOPSTE WHISKY BIJ DIRCK3

Dirck3 heeft een ruim assortiment aan whisky. De goedkoopste whisky en andere diverse dranken koop je bij Dirck3! Wij hebben ook de lekkerste whisky cocktails voor je op een rijtje staan. Koken met whisky? Probeer onze zelfgemaakte whiskeysaus!

Neem ook een kijkje bij al onze andere sterke dranken met de laagste prijs. We zijn ten slotte de goedkoopste van Nederland!