XXL flessen!

4whisky
cocktails

1Old
Fashioned

De old fashioned cocktail staat bekend als de eerste cocktail en is een echte klassieker. De drank werd voor de eerste keer geschonken in begin 1800. Toen had de drank nog geen naam en werd deze simpelweg whiskey cocktail genoemd. Wie precies de old fashioned bedacht heeft is onbekend. Het ene verhaal spreekt over een onbekende barman. Vervolgens zou het bekend gemaakt worden door James E. Pepper. Andere verhalen beweren dat Pepper zelf de cocktail heeft bedacht.


2Manhattan
Cocktail

De Manhattan cocktail is zoals verwacht afkomstig uit de wijk Manhattan. In de Manhattan Club in New York in 1976 werd de cocktail voor het eerst geschonken. Dit gebeurde toen er een banket gegeven werd door Lady Randolph Churchill ter ere van de Amerikaanse presidentskandidaat Samuel Jones Tilden. Nadat de cocktail uit Manhattan geschonken was werd deze een daverend succes.


3Irish
Coffee

Wie komt er nu op het idee om koffie met whisky te mixen? Ooit was er een Ierse man die de baas van een baai voor bootvliegtuigen was. Dit vliegveld stond bekend als Foynes luchthaven. De baai lag op de plek waar nu Shannon Airport te vinden is. De Ierse eigenaar stond bekend als Joe Sheridan.


4whisky
sour

Deze cocktail uit de 19de eeuw bevat dé perfecte verhouding tussen zoet een zuur. Dit vergt veel precisie en het maken van deze cocktail kost daardoor iets meer tijd. Hiervoor krijg je wel een smaakvolle en luxueuze cocktail voor terug.