XXL Flessen!
Stroh Rum

Stroh Rum

Bekijk hier onze scherpe Stroh rum aanbiedingen en onze standaard lage prijzen!

2 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina
 1. Stroh Rum 38% 70 cl
  Waardering:
  100%
  ELDERS Regular Price 18. 49 17. 49
 2. Stroh Rum 80% 50 cl
  Waardering:
  100%
  ELDERS Regular Price 24. 79 23. 49

2 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Stroh Rum

Stroh Rum staat bekend als een van de sterkste rum die verkrijgbaar is. Zo staat de Stroh Rum 80 op plek 5 van de sterkste alcoholische dranken ter wereld. Het bedrijf is een echt begrip geworden door de vele alcoholpercentage varianten die zij aanbieden. Hoe komt Stroh Rum aan het grote succes?

Het ontstaan van Stroh Rum

Stroh Rum is een Inländer Rum, dit is een sterk alcoholische drank afkomstig uit Oostenrijk. In het dorpje Klangenfurt was het Sebastian Stroh die de drank maakte in 1832. De drank is vernoemd naar de familie Stroh. Het bedrijf werd in 1900 bij de Wereldtentoonstelling bekroond met de Grande Médaille d’Or. Deze vond plaats in Parijs. Het winnen van de eerste plaats bij de Wereldtentoonstelling is niet onopgemerkt gebleven. Dit zorgde er voor dat Stroh razendsnel bekend zou worden.

De modernisering

Stroh Rum werd steeds populairder en moest uiteraard meegaan met de tijd. In 1969 was het Hanno Maurer-Stroh van 21 jaar oud die het bedrijf overnam. Hanno was afkomstig uit de 5e generatie van de familie Stroh. Hij begon aan de modernisering van het bedrijf. Dankzij Hanno steeg Stroh naar internationaal niveau. Vanaf 1990 werd Stroh Rum een succes in West-Europa. Dit kwam door de oprichtingen in Roemenië en Hongarije. In 1993 was Stroh de derde bestverkochte rum wereldwijd.

Stroh Rum productie

Tegenwoordig wordt suikerriet-melasse gebruikt als belangrijke grondstof bij het produceren van de rum. Voorheen werden andere grondstoffen gebruikt. Na het gisten van de rum wordt kolomdestillatie toegepast. Op deze manier wordt er hieruit alcohol gewonnen. Vervolgens wordt er in de fabriek nog kleurstoffen en smaak0essences toegevoegd aan de rum. Vanwege de laatstgenoemde component mag het volgens de EU wetten niet ‘rum’ genoemd worden. Omdat het geheel in Oostenrijk is geproduceerd mag het sinds 2008 dus een Inländer Rum genoemd worden.

De smaak van Stroh Rum

Qua smaak staat Stroh bekend als een rum met vanille, eikenhout en amandelen. Door de sterke smaak wordt het vaak gemengd in cocktails of wordt de rum gebruikt in de keuken. Stroh is ook een typisch apres-ski drankje. Als je gaat skiën in Oostenrijk komt je het gegarandeerd tegen. Jaarlijks worden er meer dan 10 miljoen flessen verkocht van de rum.

Stroh Rum soorten

Zoals eerder vermeld zijn er verschillende versies van Stroh uitgebracht. Wij hebben alle varianten voor je op een rijtje gezet:

 • Stroh Rum 38. Stroh Rum 38 heeft zoals het getal verraadt 38% alcohol. Deze rum kan puur gedronken worden maar is ook heerlijk in een mix.
 • Stroh Rum 60. Stroh Rum 60 bevat een alcoholpercentage van 60%. Deze wordt vooral gebruikt in de keuken bij producten zoals cake en taarten.
 • Stroh Rum 80. Stroh Rum 80 is de sterkste variant van de rum met maar liefst 80% alcohol! Deze rum wordt vooral ook gebruikt bij het koken. Bij het drinken raden wij aan om de rum te verdunnen.
 • Stroh Rum Jagertee. Jagertee is een drank afkomstig uit Oostenrijk met zwarte thee erin. Deze rum heeft 40% alcohol en is veel in de apres-ski hutten te vinden.

Benieuwd naar onze rum cocktails? Bekijk hier alle recepten.

Bestel jouw Stroh rum nu online!