XXL flessen!
Ice Tea

ice tea

Heerlijk verfrissend, laag in calorieën en ook nog eens goedkoop! Haal nu jouw tray Ice Tea bij DirckIII voor de beste prijs! 

10 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

10 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

wat is ice tea

Ice thee of op zijn Nederlands ijsthee is een afgekoelde theevariant. Dit drankje bestaat uit afgekoelde, normaal gezette thee, die vaak nog extra op smaak wordt gebracht door toevoeging van suiker en een citroen- of perziksmaak.

Ice tea wordt gedronken als een verfrissend drankje en hoort niet echt bij de zogeheten “teatime”. De ice tea is vaak erg zoet en valt eigenlijk in de categorie van niet-koolzuurhoudende dorstlessers. Daarop hebben bijvoorbeeld Lipton en Fuze Tea goed op ingespeeld door de ice tea in blikjes en flesjes te produceren. Waardoor je ice tea op elke moment en overal gemakkelijk kunt nuttigen.

 

herkomst ice tea

De eerste keer dat ijsthee bekend werd bij de mensen was in 1879. Er werd toen in een kookboek, genaamd ‘Housekeeping in Old Virginia’, aangeraden om groene thee een dag te laten trekken. Vervolgens moest je een glas met ijs vullen, wat suiker toevoegen en dan de thee in het glas schenken. Het drankje wat dan ontstond was ijsthee!

IJsthee brak 25 jaar na het uitbrengen van het kookboek pas écht door. In 1904 op een tentoonstelling in St. Louis, was het heel erg warm. Plantagehouder Richard Blechynden kwam op het idee om ijs aan zijn thee-samples toe te voegen. En het werkte! Het drankje sloeg meteen aan. Door deze goed zet van de heer Blechynden werd ijsthee al snel populair bij de mensen.

 

andere drankjes die wij aanbieden bij dirckiii

Bij DirckIII bieden wij ice tea aan voor de beste prijzen. Bekijk hieronder de ice tea die wij aanbieden in onze winkels.

de goedkoopste ice tea koop je bij dirckiii

Voor de goedkoopste ice tea of je andere favoriete frisdranken, ben je bij DirckIII aan het juiste adres. Elke week hebben wij weer de beste aanbiedingen op ons assortiment. Koop dus nu jouw ice tea bij ons in de dichtsbijzijnde DirckIII slijterij!

Hou je niet zo van bestellen? Kom langs in onze winkels! De drank die wij online aanbieden zijn namelijk vaak ook gewoon verkrijgbaar in onze winkels! Neem ook een kijkje bij al onze andere sterke dranken en meer. We zijn ten slotte de goedkoopste van Nederland!

Wij verkopen fris uitsluitend in onze winkels. Klik hier voor een overzicht van onze winkels.