XXL Flessen!
Highland Park Whisky

Bekijk hier onze scherpe Highland Park whisky aanbiedingen en onze standaard lage prijzen!

1 product

Van hoog naar laag sorteren
per pagina
  1. Highland Park Single Malt 10 Years Whisky 70 cl
    Waardering:
    80%

1 product

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Highland Park

Highland Park is een Schotse klassieke single malt whisky. De whisky wordt al eeuwen gedistilleerd en gebotteld in de distilleerderij in Kirkwall (Orkney-eilanden). De distilleerderij van Highland Park is de meest noordelijk gelegen distilleerderij van Schotland en produceert al sinds 1798 whisky. De naam Highland Park Whisky is en referentie naar het hooggelegen gebied waar de distilleerderij staat, dus niet vanwege de Schotse Hooglanden.

Van de zilte zeewind die tegen de ruige kustlijnen van Orkney beukt tot het intens bloemige karakter van de heiderijke turf en de fel onafhankelijke Viking-geest die hen drijft, Highland Park-whisky wordt gevormd door een wilde harmonie van contrasterende elementen.

highland park

Illegale whisky

Het was Magnus Eunson die het merk Highland Park de wereld in heeft geholpen. Magnus was een beadle, ook wel een suisse. Overdag stonden zijn dagen in het teken van het bewaren van de orde en helpen bij kerkdiensten. In de nachten was Magnus actief bezig met het smokkelen van illegale whisky in het gebied van de distilleerderij. Zo wist hij door de steun van het volk vaker dan eens te ontkomen aan de politie door de illegale whisky slim te verstoppen.

Highland park whisky productie

De productie van Highland Park whisky is uniek ten opzichte van andere whisky merken. Zo doorlopen zij 5 stappen om de perfecte smaak van Highland Park whisky te bereiken. Deze stappen luiden als volgt:

1. HANDGEDRAAIDE VLOERMOUTEN. Een kostbaar en arbeidsintensief proces! Met de hand draaien zorgt ervoor dat de gemoute gerst de bloemenrook in de oven volledig absorbeert.

 2. AROMATISCHE TURF VAN HOBBISTER MOOR. Het veen dat ze uit Hobbister Moor snijden, is uniek voor Highland Park. Er zijn maar weinig bomen die de wind van Orkney overleven, dus het veen is boomloos maar rijk aan heide.

3. SHERRY GEKRUIDE EIKEN CASKS. Vaten dragen tot 60% bij aan de uiteindelijke smaak van de whisky en 100% aan zijn natuurlijke kleur. Sherry-gekruide eikenhouten vaten zijn zeldzaam en duur.

4. KOELE RIJPING. Het gematigde eilandklimaat is perfect voor een gelijkmatige rijping. Ze hebben 19 stuw- en 4 stellingmagazijnen in de distilleerderij.

5. CASK HARMONISATIE We zijn een van de weinige distilleerderijen die onze whisky nog steeds harmoniseren voor het bottelen. Harmonisatie levert onze kenmerkende intense balans en gladde afwerking.

highland park whisky

Highland Park Viking Scars

Bij DirckIII bieden wij de Highland Park Viking Scars whisky aan. Deze single malt whisky is bruisend van de smaken van gekneusd citrusfruit, licht opgeklopte vanilleroom en rokerige heideturf. Tonen van heidehoning komt terug in de aromatische turfrook, met licht peperige kruiden.

 

Recente prijzen

In het afgelopen jaar alleen heeft het whisky merk al diverse prijzen weten te bemachtigen. Zo won het in 2021 zilver bij de Scotch Whisky Masters en de International Spirits Challenge. Ook is er nog een bronzen medaille gehaald bij de World Whiskies Awards. De unieke productiewijze wordt erkend door whisky kenners over de hele wereld.

 

DE GOEDKOOPSTE WHISKY BIJ DIRCKIII

DirckIII heeft een ruim assortiment aan whisky. De goedkoopste whisky en andere diverse dranken koop je bij DirckIII! Wij hebben ook de lekkerste whisky cocktails voor je op een rijtje staan. Koken met whisky? Probeer onze zelfgemaakte whiskeysaus!

Neem ook een kijkje bij al onze andere sterke dranken met de laagste prijs. We zijn ten slotte de goedkoopste van Nederland!