XXL flessen!

Aperol Spritz

 

 

 

 

 

Cocktail recept

 

Aperol Spritz

 


De Aperol Spritz is een superlekker en kleurrijk drankje dat uit Italië komt. Het is perfect voor als het warm is of wanneer je iets gezelligs met vrienden doet. Dit drankje mixt Aperol, een soort zoete en een beetje bittere drank, met prosecco en een beetje bruiswater. Het ziet er niet alleen mooi uit met zijn oranje kleur maar smaakt ook heel fris en een beetje zoet. Mensen houden van Aperol Spritz omdat het makkelijk te maken is en iedereen vrolijk maakt. Het is echt zo'n drankje dat je doet denken aan vakantie, zon en leuke tijden. 

 

◊ Wist je dat de Aperol Spritz misschien wel het meest gedronken Italiaanse drankje is? ◊ 


Hoe maak je Aperol Spritz?

 

Het Aperol Spritz recept bestaat uit de volgende ingrediënten. Wanneer je alle Aperol Spritz ingrediënten in huis hebt kan je starten met de bereiding.

  • 60 ml Aperol
  • 90 ml prosecco
  • Een scheutje bruiswater
  • IJsblokjes
  • Een schijfje sinaasappel voor garnering

Aperol Spritz maken

De lekkerste Aperol Spritz maken doe je door de stappen hieronder te volgen. Het recept Aperol Spritz bestaat uit zes stappen. 

1. Vul een groot wijnglas of een spritzglas met ijsblokjes.
2. Schenk eerst de Aperol over het ijs.
3. Voeg daarna de prosecco toe.
4. Top het af met een klein scheutje bruiswater.
5. Roer het geheel zachtjes om zodat de drankjes goed mengen.
6. Garneer het glas met een schijfje sinaasappel op de rand.


De Aperol Spritz is een superpopulaire cocktail die lekker verfrissend is en perfect voor warme dagen of gezellige avonden. Het is niet alleen makkelijk te maken, maar ziet er ook feestelijk uit met zijn heldere oranje kleur.

Ben je op zoek naar alcoholvrije cocktails of kant en klare cocktails? Bekijk deze dan op onze website.De geschiedenis van de Aperol Spritz: populaire Italiaanse cocktail

De Aperol Spritz is een cocktail die je misschien wel kent als het oranje drankje uit Italië. Het is super populair geworden, vooral op zonnige dagen en bij gezellige bijeenkomsten. Maar wist je dat dit drankje al een lange geschiedenis heeft?

Het begon allemaal in 1919 in Padua, een stadje in Italië. De broers Luigi en Silvio Barbieri namen het bedrijf van hun vader over en besloten iets nieuws te maken. Ze kwamen met Aperol, een drankje met een unieke smaak die zoet, bitter en heel verfrissend is. Het geheim? Een mix van ingrediënten zoals sinaasappel, gentiaan, rabarber en kruiden.

Maar de Aperol Spritz cocktail zoals we die nu kennen, werd pas echt populair na de Tweede Wereldoorlog. In die tijd hadden mensen in het Veneto-gebied van Italië de gewoonte om een scheutje water toe te voegen aan hun wijn om het minder sterk te maken. Dit noemden ze "spritz", van het Duitse woord "spritzen", wat spuiten betekent. Later begonnen mensen Aperol te mixen met prosecco en bruiswater, en zo werd de Aperol Spritz geboren.

Vandaag de dag is de Aperol Spritz meer dan alleen een drankje. Het is een symbool van gezelligheid, van het genieten van het leven en van samen zijn met vrienden en familie. Met zijn vrolijke oranje kleur en frisse smaak brengt het drankje mensen samen en zorgt het voor een goed humeur. En dat is precies waarom zoveel mensen over de hele wereld ervan houden.


De juiste verhouding Aperol Spritz

De perfecte Aperol Spritz verhouding maak je met de juiste hoeveelheden van ingrediënten, zodat je de optimale mix van zoet, bitter en bruisend krijgt. Een veelgebruikte regel is de 3-2-1 verhouding: drie delen prosecco, twee delen Aperol, en één deel bruiswater. Dus, als je bijvoorbeeld 90 ml prosecco gebruikt, voeg je 60 ml Aperol en 30 ml bruiswater toe. Deze verhouding zorgt ervoor dat je cocktail mooi in balans is, met de juiste mix van de fruitige en bittere smaak van Aperol, de sprankeling van de prosecco, en een lichte verdunning door het bruiswater. Het resultaat is een verfrissend drankje dat niet te zoet en niet te sterk is, perfect voor een zonnige middag of een gezellige avond. Vergeet niet het drankje af te maken met een schijfje sinaasappel voor die extra touch. De juiste Aperol Spritz verhoudingen zijn van cruciaal belang bij deze cocktail.Wat is Aperol Spritz?

Nu heb je het antwoord op de vraag; wat zit er in Aperol Spritz? Natuurlijk wil je weten wat het nu precies is. Naast dat het een Italiaans zonnig mixdrankje is bestaat het uit Aperol. Aperol werd in 1919 gecreëerd door de broers Luigi en Silvio Barbieri in Padua, Italië, als een lichter, minder alcoholisch aperitief met een unieke mix van kruiden waaronder sinaasappel en rabarber. Het minder sterk maken van alcoholische dranken wordt ‘spritzen’ genoemd vandaar het woord Spritz in de naam. Het samenvoegen van deze twee maakt uiteindelijk een symbool voor zonnige dagen en gezellige tijden; de Aperol Spritz cocktail.


Ontdek hieronder een aantal van onze andere cocktails