De lekkerste Moederdag kado's!

3 klassieke speciale koffies in een kerstig jasje

3 klassieke speciale koffies in een kerstig jasje

Krijg je al stress van het bedenken van het kerstmenu? Heb je al het voor- en hoofdgerecht uitgekozen, maar is je inspiratie voor het toetje op? In deze blog geven we je 3 heerlijke opties voor koffie desserts. Want na al dat eten is alles waar je daarna nog zin in hebt een kopje koffie met speciale touch. Een heerlijk bakkie, maar dan feestelijk.

Espresso martini

Om te beginnen een echte hit, de Espresso Martini. Ook wel een Esma! Een heerlijk cocktail gemaakt van koffie, vodka en een koffie likeur. Het maakt niet zoveel uit welke je kiest, denk aan Baileys of Licor 43. Als je houdt van en wat zoetere cocktail, voeg er dan een scheutje suikersiroop aan toe. Voor deze cocktail heb je ook een cocktailshaker nodig om alle ingredienten goed door elkaar te kunnen schudden en dat mooie schuimlaagje te creëren.

Ingredienten:

-              30 ml espresso

-              20 ml koffielikeur

-              40ml vodka

-              Cocktailshaker

-              Eventueel koffiebonen als garnering

 

Bereiding:

Vul een cocktailshaker met ijs en schenk hierbij alle ingredienten. Schud dit goed door elkaar voor 10 tot 15 seconden. Schenk de inhoud van de cocktailshaker zonder ijs in een glas en top eventueel af met een paar koffiebonen. Zo heb je binnen een handomdraai een heerlijke cocktail voor na het eten.

Italian coffee

Een perfect voorbeeld vaneen toetje en een koffie in één. Deze heerlijke koffie, die je echt even meeneemt naar Italië, maak je met koffie, Amaretto, rietsuiker en slagroom. Door de slagroom ende Amaretto krijgt deze koffie echt en feestelijke twist.

Ingredienten:

-              110 ml koffie

-              30 ml Amaretto

-              Slagroom

-              1 tl rietsuiker

Bereiding:

Verwarm een glas door er een beetje kokend water in te schenken. Zodra je denkt dat het glas arm genoeg is gooi je het water eruit en schep je de rietsuiker in het glas. Schenk daar vervolgens de Amaretto bij en laat de suiker een beetje oplossen. Voeg daarna de koffie toe aan het glas en top het af met een goeie toef slagroom. Als je de Italian coffee er nog feestelijker uit wilt laten zien kan je nog een beetje kaneel strooien over de slagroom.

Barraquito

Als je wat meer wilt uitpakken en je vindt het niet erg om wat langer in de keuken te staan, maak dan deze Spaanse koffiecocktail. Het is een mix van espresso, Licor 43, gecondenseerde melk, melk en een beetje kaneel. De cocktail komt van het Spaanse eiland Tenerife en brengt gelijk een feestelijke sfeer met zich mee, perfect dus voor het kerstdiner!

Ingredienten:

-              60 ml koffie

-              40 ml gecondenseerde melk

-              400 ml melk

-              50 ml licor 43

-              Kaneel

Bereiding:

Schuim de melk op en schep in een glas de gecondenseerde melk. Schenk daarop vervolgens voorzichtig de licor 43 zodat er een laag ontstaat. Schep dan met een lepel schuim van de melk in het glas zodat er nog een dun laagje ontstaat. Pak dan een lepel en houd die, met de bolle kant naar boven, boven het glas. Schenk daar heel voorzichtig de koffie overheen en top het drankje af met een laag opgeschuimde melk. Strooi vervolgens een beetje kaneel over het drankje voor een extra touch.

Een ontspannen kerst met Dirck3

Heb je nou al helemaal zin in een van deze heerlijke koffie desserts en heb je een stuk minder stress voor het kerstdiner? Bestel dan snel alle nodige dranken bij Dirck3 en ontvang je morgen al thuis.