XXL flessen!
Maker's Mark Whisky

maker's mark

Bij DirckIII vind je Maker's Mark voor een standaard lage prijs. Op deze al lage prijs geven wij vaak ook nog eens een flinke korting! Hierdoor koop je Maker's Mark extra voordelig en geniet je van je favoriete Bourbon voor de laagste prijs! Ontdek hier ons gehele assortiment Whisky en kies zelf je favoriete fles op basis van prijs of smaak! Van een authentieke Malt Whisky om heerlijk puur te drinken tot een hippe Blend voor een vette cocktail, je vindt het bij DirckIII! Bekijk snel het aanbod en bestel direct jou favoriete Whiskey aanbieding online!

Geen producten gevonden voor deze selectie.

MAKER’S MARK SMALL BATCH BOURBON WHISKY

Maker’s Mark: traditioneel, ambachtelijk, kleinschalig, uniek – allemaal termen die Maker’s Mark perfect definiëren. Maker's MarkOndanks dat het merk zelf relatief jong is (1953), wordt er op traditionele manier een handgemaakte bourbon gemaakt. Moderne technieken hebben hier het proces van whisky maken zo min mogelijk beïnvloed. Zo wordt de was langs de hals nog steeds met de hand aangebracht en is Maker’s Mark één van de laatste distilleerderijen waar vaten handmatig gerouleerd worden: dit houdt in dat vaten die rijpen op verschillende locaties in de pakhuizen (waar grote verschillen in temperatuur zijn) gemengd worden voor een volledig consistent product. Dit kostbare en arbeidsintensieve proces wat zorgt voor een volledige uniformiteit qua smaak ziet men tegenwoordig nog maar zelden.

Kleinschalig is Maker’s Mark ook, ondanks dat het een topmerk is dat wereldwijd verkocht wordt. Small batch is een term met een groot grijs gebied, maar hier is elke gemaakte batch niet groter dan 19 vaten. Zo mag Maker’s Mark met recht een small batch bourbon genoemd worden.

wat maakt maker's mark uniek?Brood

Het meest unieke aan Maker’s Mark is echter (het ontstaan van) de mashbill (het graanrecept waar de bourbon op gestoeld is). In tegenstelling tot de meeste bourbons, waar rogge een integraal onderdeel is van de mashbill, gebruikt men bij Maker’s Mark lokaal geoogste rode wintertarwe. Dit ingrediënt zorgt voor het zachte, honingzoete karakter waar Maker’s Mark om bekend is komen te staan. Hoe deze keuze tot stand is gekomen, is eveneens een uniek verhaal. Omdat de oprichter geen tijd had om batches met diverse mashbills te stoken en laten rijpen, heeft hij in plaats daarvan een brood gebakken met de verschillende mashbills. Degene, die hij het best vond smaken, werd gekozen als mashbill voor zijn bourbon (70% mais, 16% tarwe en 14% gemoute gerst).

geen leeftijd

Maker’s Mark wordt nooit gebotteld op een vooraf bepaalde leeftijd, alleen wanneer de smaak van de betreffende batch goed genoeg gevonden wordt (meestal na 6-7 jaar). Zo kun je altijd en overal optimaal genieten van de eigenzinnige, unieke, maar vooral hoogwaardige smaak van deze premium 'sippin’ bourbon!