XXL flessen!
Godet Cognac

Als het gaat om Franse dranken, is cognac een van de meest gewaardeerde en verfijnde. En binnen de wereld van cognac is Godet Cognac een naam die bekend staat om zijn kwaliteit en traditie! Bestel dus nu jouw Godet Cognac bij Dirck3 in de webshop of kom langs in een van onze slijterijen!

2 producten

Van laag naar hoog sorteren
per pagina

2 producten

Van laag naar hoog sorteren
per pagina

Godet Cognac: Alles wat je moet weten over deze verfijnde Franse drank!

Als het gaat om Franse dranken, is cognac een van de meest gewaardeerde en verfijnde. En binnen de wereld van cognac is Godet Cognac een naam die bekend staat om zijn kwaliteit en traditie. We gaan dieper in op alles wat je moet weten over Godet Cognac, van de geschiedenis en productie tot de verschillende soorten en hoe je er het beste van kunt genieten.

Wat is Godet Cognac?

Godet Cognac is een premium cognac merk uit de regio Cognac in Frankrijk. Het merk is opgericht in 1782 en wordt nog steeds gerund door dezelfde familie, die al meer dan 15 generaties lang expertise heeft opgebouwd in de productie van cognac.

De geschiedenis van Godet Cognac

De geschiedenis van Godet Cognac gaat terug tot 1782, toen de voorouders van de huidige eigenaren zich vestigden in La Rochelle, een havenstad in het westen van Frankrijk. In de loop der jaren bouwden ze een succesvolle handel op in cognac en andere gedistilleerde dranken.

In 1838 verhuisde de familie Godet naar Cognac, waar ze zich volledig gingen richten op de productie van cognac. Het bedrijf groeide gestaag en verwierf al snel een reputatie voor de hoge kwaliteit van zijn producten. Vandaag de dag is Godet Cognac een van de weinige familiebedrijven in de cognac-industrie die nog steeds volledig onafhankelijk is.

Het productieproces van Godet Cognac

Het productieproces van deze Franse Cognac is een zorgvuldig en nauwgezet proces dat begint met de selectie van de beste druiven uit de regio Cognac. De druiven worden geplukt en geperst, waarna het sap wordt gefermenteerd tot wijn.

De wijn wordt vervolgens gedistilleerd in koperen distilleerketels om een ​​kleurloze en geurloze eau-de-vie te produceren. Deze eau-de-vie wordt vervolgens gerijpt in eikenhouten vaten om cognac te produceren met een complexe smaak en aroma.

De verschillende soorten Godet Cognac

Godet Cognac biedt een breed scala aan cognacs van verschillende leeftijden en kwaliteiten. Hieronder vind je een overzicht van de meest voorkomende soorten Godet Cognac:

1. Godet VS

Deze cognac heeft een minimale leeftijd van twee jaar en heeft een frisse en fruitige smaak met hints van vanille en hout.

2. Godet VSOP

De VSOP heeft een minimale leeftijd van vier jaar en heeft een rijkere en complexere smaak dan de VS, met tonen van gedroogd fruit en kruiden.

3. Godet XO

De XO heeft een minimale leeftijd van zes jaar en heeft een zeer complexe en volle smaak, met tonen van noten, tabak en chocolade.

4. Godet Extra

De Extra is de meest verfijnde en exclusieve cognac van Godet, met een minimale leeftijd van tien jaar. Deze cognac heeft een rijke en intense smaak met tonen van vanille, eikenhout en honing.

Godet Cognac

Hoe Godet Cognac te drinken?

De Franse Cognac wordt traditioneel gedronken uit een tulpvormig glas, ook wel een snifter genoemd. Het glas wordt lichtjes verwarmd door het in de hand te houden om de aroma's van de cognac vrij te maken.

De cognac kan worden geserveerd op kamertemperatuur of gekoeld, afhankelijk van de persoonlijke voorkeur. Het wordt vaak geserveerd als digestief na een maaltijd of als onderdeel van een cognac proeverij.

Godet Cognac in de cocktailwereld

Hoewel Godet Cognac traditioneel wordt gedronken als digestief, wordt het ook steeds populairder als ingrediënt in cocktails. Een populaire cocktail met de Cognac is de Sidecar, die wordt gemaakt met cognac, Cointreau en citroensap.

Andere cocktails waarin cognac wordt gebruikt zijn onder andere de French 75, de Vieux Carré en de Sazerac.

Bestel jouw Godet Cognac bij Dirck3!

Dirck3 biedt een breed scala aan heerlijke Cognac merken. En deze cognac is er een hele bijzondere! Bestel dus nu jouw Godet Cognac of jouw Godet Cognac aanbieding nu bij Dirck3!

Benieuwd naar Cognac merken die Dirck3 nog meer in het assortiment heeft? Neem een kijkje hieronder: