XXL flessen!

Tinto de Verano

 

 

 

 

 

Cocktail recept

 

Tinto de Verano

 


De Tinto de Verano cocktail is een Spaanse cocktail die letterlijk "Rode wijn van de zomer" betekent. Het is een verfrissende en eenvoudige zomerdrank die zijn oorsprong vindt in Andalusië. Deze populaire cocktail staat bekend om zijn eenvoudige bereiding en lichte, verfrissende smaak, waardoor het een favoriet is geworden onder zowel lokale bevolking als toeristen. Met zijn combinatie van rode wijn en frisdrank, zoals Sprite of 7-Up, biedt de Tinto de Verano een heerlijke manier om rode wijn te verfrissen tijdens warme zomerdagen. Volgens het Tinto de Verano recept wordt het geserveerd met ijs en optioneel gegarneerd met schijfjes citroen of sinaasappel. Deze cocktail is een symbool geworden van ontspanning en plezier onder de Spaanse zon. 

 

◊ Wist je dat de Tinto de Verano is ontstaan uit behoefte voor verfrissing? ◊ 


Hoe moet je de Tinto de Verano maken?

 

Het Tinto de Verano recept bestaat uit de ingrediënten die hieronder weergegeven staan.

  • 1 fles rode wijn (bij voorkeur een lichte Spaanse rode wijn zoals Rioja of Tempranillo)
  • 1 fles koolzuurhoudend water of limonade (bij voorkeur Spaans, zoals Sprite, Fanta Limón, of Casera)
  • Optioneel: schijfjes citroen of sinaasappel voor garnering
  • IJsblokjes

De lekkerste Tinto de Verano maken doe je door de stappen hieronder te volgen.

1. Vul een groot glas of kan met ijsblokjes.
2. Giet de rode wijn in het glas of de kan, vul ongeveer de helft tot tweederde van het glas.
3. Voeg koolzuurhoudend water of limonade toe tot het glas bijna vol is. Je kunt de verhouding naar smaak aanpassen, afhankelijk van hoe zoet of sterk je de drank wilt hebben.
4. Roer voorzichtig om de ingrediënten te mengen.
5. Voeg indien gewenst schijfjes citroen of sinaasappel toe voor extra smaak en garnering.


Je kunt dit recept ook aanpassen naar je eigen smaakvoorkeuren door bijvoorbeeld andere ingrediënten toe te voegen of de verhoudingen aan te passen.

Ben je op zoek naar alcoholvrije cocktails of kant en klare cocktails? Bekijk deze dan op onze website.



De geschiedenis van de Tinto de Verano: bedacht als alternatief voor sangria

De geschiedenis van Tinto de Verano is niet zo goed gedocumenteerd als sommige andere Spaanse drankjes. Toch is de cocktail zeer fascinerend en weerspiegelt het de cultuur van ontspanning in Spanje.

De oorsprong van Tinto de Verano wordt toegeschreven aan de regio Andalusië in het zuiden van Spanje. Het is ontstaan als een alternatief voor sangria wat een andere populaire Spaanse drank is. Terwijl sangria traditioneel wordt gemaakt door het mengen van rode wijn met vers fruit en soms brandewijn of likeur, is Tinto de Verano eenvoudiger van samenstelling.

Het verhaal gaat dat Tinto de Verano voor het eerst werd geserveerd in de bars en tavernes van Andalusië waar het snel populair werd bij locals en toeristen. Het is waarschijnlijk ontstaan als een manier om rode wijn te verdunnen en te verfrissen tijdens de hete zomers van Zuid-Spanje. Hierdoor is het een ideale keuze voor mensen die op zoek zijn naar een lichter en minder alcoholisch alternatief voor sangria.

Het basisrecept voor Tinto de Verano is eenvoudig: rode wijn gemengd met koolzuurhoudend water of limonade. Dit zorgt voor een verfrissende drank met een lagere alcoholinhoud dan pure wijn. Het wordt daardoor vaak gedronken tijdens warm weer in het zonnige Spanje. Vaak worden schijfjes citroen of sinaasappel toegevoegd voor extra smaak en presentatie.

De precieze oorsprong van Tinto de Verano is dus moeilijk te traceren. Het is overduidelijk dat het drankje al geruime tijd een favoriet is in Spanje. Tegenwoordig is het een veel voorkomend gezicht op terrassen, strandbars en feestjes door het hele land. Hier komen mensen samen om te genieten van de verfrissende smaak en het ontspannen gevoel dat het Tinto de Verano recept met zich meebrengt.


Ontdek hieronder een aantal van onze andere cocktails