XXL flessen!

Boulevardier

 

 

 

 

 

Cocktail recept

 

Boulevardier

 


De Boulevardier cocktail biedt een verrassende twist op de geliefde Negroni. Deze uitgebalanceerde drank combineert de krachtige smaken van bourbon of rye whiskey met de zoete en bittere tonen van rode vermout en Campari. Met zijn tintelende smaak heeft de Boulevardier zich stevig gevestigd als een tijdloze keuze. Laat je verleiden door de charme van deze heerlijke cocktail. Dit drankje is perfect voor zowel de avontuurlijke fijnproever als degenen die op zoek zijn naar een nieuwe twist op een klassieker.

 

◊ Wist je dat de Boulevardier cocktail een variant is op de klassieke Negroni? ◊ 


Hoe maak je de Boulevardier cocktail?

 

Het Boulevardier recept bestaat uit de volgende benodigdheden.

  • 30 ml bourbon of rye whiskey
  • 30 ml zoete rode vermout
  • 30 ml Campari
  • Sinaasappelschil, voor garnering
  • Mengglas
  • Zeef

Volg de instructies hieronder om een geweldige Boulevardier cocktail te maken.

1. Vul een mengglas met ijsblokjes.
2. Voeg de bourbon (of rye whiskey), zoete rode vermout en Campari toe aan het mengglas.
3. Roer de ingrediënten goed door elkaar met een barlepel, zodat alles goed gemengd en gekoeld is.
4. Plaats een groot ijsblokje in een cocktailglas.
5. Schenk de cocktail door een zeef in het cocktailglas over het ijsblokje.
6. Knijp een stukje sinaasappelschil boven de cocktail uit om de oliën vrij te laten komen, en wrijf vervolgens de schil langs de rand van het glas voor extra aroma.
7. Garneer de cocktail met de sinaasappelschil.

Ben je op zoek naar alcoholvrije cocktails of kant en klare cocktails? Bekijk deze dan op onze website.



De geschiedenis van de Boulevardier: een geniale variant op een klassieker

De Boulevardier cocktail heeft een fascinerende geschiedenis die zich afspeelt in Parijs. Een tijd van het bruisende uitgaansleven en opkomende cocktailcultuur speelde zich toen af. Het verhaal achter de creatie van de Boulevardier wordt vaak toegeschreven aan Harry MacElhone. Hij was een Amerikaanse barman die zijn vakmanschap perfectioneerde in de beroemde Harry's New York Bar in Parijs.

Harry's New York Bar was een ontmoetingsplaats voor schrijvers, kunstenaars, intellectuelen en bon vivants. In deze bar werd de Boulevardier cocktail waarschijnlijk voor het eerst geschonken. Het recept voor deze cocktail verscheen voor het eerst in 1927 in Harry MacElhone's cocktailboek, "Barflies and Cocktails".

De naam "Boulevardier" verwijst naar een sociaal actieve man die zich in de chique straten van Parijs, de boulevards, beweegt. Het is dan ook passend dat deze cocktail zijn naam ontleent aan de elegante en levendige sfeer van het Parijse uitgaansleven van die tijd.

De Boulevardier cocktail is een subtiele variatie op de klassieke Negroni, waarbij gin wordt vervangen door bourbon of rye whiskey. Deze wijziging geeft de cocktail een diepere en meer complexe smaak. Met de rijke aroma's van de whiskey die perfect samensmelten met de zoete en bittere tonen van de vermout en Campari is deze cocktail zeker het proberen waard.

In de loop der jaren heeft de Boulevardier zijn status als een ingewikkelde cocktail behouden. De cocktail bevindt zich soms in de schaduw van zijn bekendere tegenhanger; de Negroni. Niettemin heeft de Boulevardier een trouwe aanhang van liefhebbers, die de smaken en het karakter van deze creatie waarderen.


Ontdek hieronder een aantal van onze andere cocktails