XXL flessen!
bessen

Bessenjenever

Bessenjenever is een jenever waar men zwarte bessen in laat trekken. Ideaal voor de jeneverliefhebber die ook van zoete smaken houdt. Bekijk onze pagina voor de beste bessenjenever aanbiedingen.

5 producten

Van laag naar hoog sorteren
per pagina
 1. Coebergh Classic Wilde Bessen 100 cl
  Waardering:
  100%
  NORMAAL Regular Price 15. 99 Special Price 12. 99
 2. Boomsma Vlierbessenjenever 50 cl
  Waardering:
  100%
  ELDERS Regular Price 10. 49 8. 99
 3. Gijsbrecht van Aemstel Bessen Jenever HELE LITER
  Waardering:
  86%
  8. 49
 4. Pikeurtje Frambozen Bessen 100 cl
  % of 100
  ELDERS Regular Price 5. 79 4. 49
  Alleen in winkel verkrijgbaar
 5. Fruti Frambozen Bessen 100 cl
  % of 100
  ELDERS Regular Price 3. 59 3. 39
  Alleen in winkel verkrijgbaar

5 producten

Van laag naar hoog sorteren
per pagina

Bessenjenever

Vaak als je op jenevers zoekt, krijg je te zien dat ze gemaakt worden van de jeneverbes. Dus wat is dan bessenjenever? Bessenjenever valt onder de vruchtenjenevers en worden vaak op dezelfde manier bereid. Een traditionele drank die wordt gemaakt door zwarte bessen te laten intrekken in een jenever. In enkele gevallen worden er ook frambozen toegevoegd. Ook worden de bessenjenevers soms versterkt door het toevoegen van suikers. De bessenjenevers zijn donkerrood van kleur en bevat minstens 18% alcohol. Echter is een alcoholpercentage van 20% gebruikelijker.

Hoe wordt bessenjenever gedronken?

Bessenjenever kun je gemakkelijk puur drinken. Zo behoudt de drank ook zijn prachtige wijnrode kleur. Bessenjenevers zijn het lekkerst als ze gekoeld met ijs zijn. Door de zoete smaak heeft het vaak geen frisdrank nodig om mee te mixen. Deze drank wordt ook vaak gedronken met sinaasappelsap, spa rood of 7up.

Merken

Coebergh is het bekendste merk onder de bessenjenevers. Een ware traditionele klassieker. Deze tijdloze bessenjenever is voor zijn liefhebbers vaak de standaard keuze. Coebergh Classic is een bedrijf uit 1877. Het bedrijf doet dus al een lange tijd mee. Coebergh Classic bessenjenever heeft een alcoholpercentage van 20% en is zowel puur als in de mix met frisdrank erg lekker.

Gijsbrecht van Aemstel

Gijsbrecht van Aemstel is een huismerk van Dirck3. Dit huismerk verkoopt Vieux, Jonge Jenever, Citroen Brandewijn, Citroen Jenever en Bessen Jenever. Doordat het een huismerk is, is de prijs van deze flessen aanzienkelijk lager. Voor een prikkie scoor je al een Gijsbrecht van Aemstel Bessen Jenever in 100cl! Alle Gijsbrecht van Aemstel jeneverflessen zien er nagenoeg hetzelfde uit en zijn erg herkenbaar. Het is een uitstekende keuze voor als je wat minder wilt besteden. De goedkopere prijs doet niet af aan de kwaliteit van deze bessenjenever. Hij is nog steeds erg lekker.

Boomsma

Boomsma is een merk dat bekend staat om zijn jenevers, likeuren en gin. Een echt Nederlands merk uit 1883 dat zeer betaalbaar is. De Boomsma Vlierbessenjenever is zeer rijk van smaak. Deze jenever is een natuurlijke jenever zonder kunstmatige kleur- en geurstoffen. Boomsma Vlierbessenjenever wordt vaak gebruikt in cocktails, maar is ook heerlijk puur te drinken. Zet de Vlierbessenjenever koud of serveer met een ijsblokje. Deze vlierbessenjenever komt ook goed tot zijn recht in een cocktail. Probeer bijvoorbeeld eens de Spritz.

 • 40 milliliter Vlierbessenjenever
 • 80 milliliter Prosseco
 • 30 milliliter Bruisend water
 • Top het af met een sinaasappel

spritz