XXL flessen!
aerstone

Aerstone Whisky

Aerstone is een “single malt” whisky merk die voor 10 jaar gerijpt wordt. Dirck3 verkoopt de Land Cask en de Sea Cask Single Malt 10 years. Bekijk onze pagina voor de beste Aerstone whisky aanbiedingen.

2 producten

Van laag naar hoog sorteren
per pagina
 1. Aerstone Sea Cask Single Malt 10 Years Whisky 70 cl
  Waardering:
  80%
  ELDERS Regular Price 31. 49 25. 99
 2. Aerstone Land Cask Single Malt 10 Years Whisky 70 cl
  Waardering:
  80%
  ELDERS Regular Price 29. 49 25. 99

2 producten

Van laag naar hoog sorteren
per pagina

Aerstone Whisky

Aerstone is een Schotse whisky. Schotland staat bekend om de whisky’s en de meeste merken komen daar dan ook vandaan. Het merk bestaat al sinds 1887 en is dan ook al meer dan 130 jaar oud. Een ervaren merk die weet waar zij het over hebben, en dat is ook te proeven.

Hoe wordt Aerstone gemaakt?

De whisky’s van Aerstone worden voorzichtig gerijpt voor minimaal 10 jaar bij de William Grant & Sons Lowland distilleerderij. Sommige whisky’s worden gerijpt in een warenhuis vlak bij de Schotse Zee. Dit zorgt voor een gladde smaak met tonen van zee zout. Zo is de Aerstone Sea Cask ontstaan. Verder in het binnenland worden de whisky’s gerijpt in warenhuizen waar de zee minder invloed heeft op de smaak. Deze Aerstone Land Cask heeft een rokerigere smaak met een rijk karakter.

Hoe wordt Aerstone gedronken?

Veel whisky’s worden puur gedronken. Echter komt het ook vaak voor dat de whisky’s worden aangevuld met een ijsblokje of een beetje water. Dit wordt gedaan om de smaak te verdunnen of om het te verkoelen. Er kan van de Aerstone whisky op beide manieren genoten worden. Het ligt eigenlijk aan de persoonlijke voorkeur van de liefhebber. De Aerstone whisky wordt in de zomer ook vaak gemixt met een frisdrank. Cola is hiervoor een uitstekende mix.

Welke Aerstone whisky verkoopt Dirck3?

Aerstone Land Cask Single Malt 10 Years

De Land Cask heft een rijke en rokerige smaak. Een ideale keuze voor de ervaren drinker. De rokerige smaak slaat niet direct bij iedereen aan. Je dient deze soorten vaak te leren drinken. Bij het ruiken van deze drank merk je een rookgeur in combinatie met citrus tonen die zijn gebruik. Bij de eerste slok proef je de houtrook die wordt gebruikt bij het bereiden. Hierna merk je een zachte en zoete smaak met tonen van kruiden en fruit dat gehuld is in rook. De afdronk is lang en rokerig. Met een zwart label is deze fles gemakkelijk te onderscheiden van de witte fles (de Sea Cask).

Aerstone Sea Cask Single Malt 10 Years

De Sea Cask heeft een zachte en gemakkelijke smaak. De geur is licht bloemig met een subtiel en nootachtig karakter. Je merkt tonen van eiken en romige vanille. De smaak bestaat uit licht geroosterde amandelen, suikerspin en een zachte vanille eik. De beste keuze voor de mensen die nog niet zo veel ervaring hebben met het drinken van whisky. Ook is deze fles uitstekend voor de mensen die niet zo van de rokerige smaak houden van de Land Cask. De fles heeft een wit label en is gemakkelijk te herkennen en te onderscheiden.

aerstone whisky