XXL flessen!
Teachers Whisky

Eén van de grootste merken binnen de Schotse whiskyindustrie is Teacher’s Highland Cream. Deze lichtrokerige blend is een favoriet in zowel Groot-Brittannië als India en Brazilië. Bekijk hier onze scherpe Teachers whisky aanbiedingen en onze standaard lage prijzen!

Geen producten gevonden voor deze selectie.

william teacherWilliam Teacher

Toen in 1830 de wet op het maken en verhandelen van whisky versoepeld werd, vroeg William Teacher meteen een licentie aan, zodat hij whisky kon schenken in de kruidenier van zijn schoonfamilie in Glasgow. In 1836 verkreeg hij tevens een vergunning om flessen te verkopen. Omdat de bevolking in Glasgow enorm aan het groeien was rond die tijd, duurde het niet lang voordat Teacher een succesvolle keten (van meer dan 20 winkels) bezat.

teacher’s highland cream

In 1860 werd het mengen van malt –en graanwhisky legaal en kon Teacher zich toe gaan leggen op het creëren van zijn eigen whisky, eentje die goed genoeg was om zijn eigen naam te dragen – zodoende ontstond rond deze tijd de beroemde Teacher’s Highland Cream. Een blended whisky die zich onderscheidde van de rest door het hoge percentage geturfde malt whisky, wat voor rijke, diepe aroma’s zorgde en al snel een grote schare liefhebbers kreeg. Aan het einde van de 19e eeuw werd Teacher’s Highland Cream geëxporteerd naar onder meer het Caribisch gebied, Australië en Thailand en begon men met het bouwen van een eigen distilleerderij, Ardmore, om zich te verzekeren van constante aanvoer van single malt voor de blend.

na de drooglegging

Net als bijna elke andere whiskymaker, had ook Teacher’s last van de drooglegging in de VS. TeachersToen dit in 1933 werd opgeheven, kon de whiskymarkt weer groeien en ging het fantastisch met de Highland Cream. In 1960 kocht men de Glendronach distilleerderij aan (voor nog meer controle over de gebruikte malts in de blend) en in 1972 verkocht men voor het eerst meer dan  1 miljoen dozen in het Verenigd Koninkrijk! Aan het einde van de jaren ’80 was Teacher’s de op één na best verkopende whisky in het thuisland en had men aanzienlijk succes in India.

Tegenwoordig valt Teachers whisky onder het grote drankenconglomeraat Beam Suntory; men biedt twee variaties op de Highland Cream aan én is er in 2010 en 2012 een 25-jarige Teacher’s uitgebracht. Bestel hier online een hele liter Teachers whisky voor de beste prijs, cheers!