XXL Flessen!

Pornstar Martini

Skill-level:
gemakkelijk
Bereidingstijd:
5 minuten

Pornstar Martini

Het Pornstar Martini recept

Benodigdheden:
Ingredienten:
 • 1 limoen
 • 50 ml Passoa
 • 50 ml Absolut vodka vanilla
 • 100 ml duodrink tropische vrucht
 • 2 eetlepels Two Chicks eiwit
 • 1 passievrucht
 • 2 theelepels poedersuiker
 • 5 ijsblokjes
 • 50 ml prosecco
In 5 kleine stappen de Pornstar Martini:
 1. Pak de martiniglazen en leg deze in de koelkast. Laat ze ongeveer 30 minuten staan. De cocktail is nog lekkerder wanneer deze goed koud is.
 2. Pak de cocktailshaker en doe hier de vodka, ijsblokjes, Passoa, duodrink en het eiwit in.
 3. Pers de limoen volledig en voeg deze ook toe aan de cocktailshaker. Shake de cocktail zo’n 20 seconde krachtig heen en weer.
 4. Pak het zeefje en schenk de cocktail hierdoorheen in de cocktailglazen. Snijd vervolgens de passievrucht door de helft en leg deze in je glas.
 5. Schep 1 theelepel poedersuiker op de passievrucht. Voeg als laatste een shot prosecco boven op de passievrucht. De Pornstar Martini is klaar. Enjoy!

De Pornstar Martini

De Pornstar Martini is misschien wel de bekendste cocktail ter wereld. Ondanks dat deze cocktail nog niet heel lang in de game is, is deze niet meer weg te krijgen uit de cocktail lijst. Bekend om zijn interessante naam die voor sommige restaurants te spannend is. Zo kun je hem op sommige menukaarten vinden onder de naam Passion Fruit Martini. Ondanks dat het niet altijd even makkelijk is om de cocktail te maken, is hij het helemaal waard.

De oorsprong

De Pornstar Martini cocktail komt oorspronkelijk uit London. De moderne klassieker is redelijk nieuw, zo werd deze pas in 1999 voor het eerst geschonken. Het was Douglas Ankrah die de cocktail bedacht heeft. Dit vond plaats in café Lab in de wijk Soho in London. Het café heeft sinds 2016 haar deuren gesloten maar de cocktail kijkt alleen maar populairder te worden. Zo wordt het door velen in Engeland de meest gedronken cocktail genoemd. De naam pornstar is gebaseerd op de passievrucht die in de cocktail zit.

Pornstar Martini smaak

Qua smaak is de Pornstar Martini cocktail een favoriet van vele cocktail drinkers. De smaken van vanille en passievrucht zijn geliefd bij een groot publiek. De smaak is dan ook fruitig, zoet en zuur tegelijk en een heerlijke nasmaak van vanille. Ondanks dat het een martini wordt genoemd is dit eigenlijk incorrect. De cocktail wordt zo genoemd omdat deze uit een martini glas wordt gedronken. Hetzelfde vind je bij de espresso martini.

Wil je meer heerlijke cocktails maken? Bekijk hier al onze cocktails.