XXL flessen!
Carinena Wijn

carinena wijn

Wil jij een heerlijke Carinena wijn bestellen die snel geleverd wordt? Op deze pagina vind je de lekkerste Carinena wijnen die als je ze vandaag voor 17:00 besteld, morgen geleverd zijn!

Geen producten gevonden voor deze selectie.

kenmerken carinena wijn

De wijnstreek Carinena ligt in het Noordoosten van Spanje. In 1932 kreeg dit wijngebied zijn D.O. status en behoort het tot de grootte en oudste D.O. gebieden van Spanje. De wijngaarden zijn verspreid over 14 gemeentes in de provincie Zaragoza aan de rivier Ebro tot Sierra de la Virgin, op een hoogte tussen de 400 en 800 meter.

In de middeleeuwen speelde wijnbouw een belangrijke rol en dat was ook terug te zien in het Carinena wijngebied. Maar liefst 50% van de oppervlakte bestond destijds uit wijngaarden.

De druiven groeien het best op roodbruine kalksteen op een losse, rotsachtige ondergrond met veel kalk. Sommige wijngaarden plaatsen nog leisteen en een alluviale bodem, zodat het water beter vastgehouden wordt. Het gebied ligt namelijk in een vrij lastig klimaat.

De zomers hebben extreme temperaturen die oplopen tot 38 graden en de koude winters kunnen wel -8 graden worden. Ook kan het hagelen, stormen en super droog worden, wat de omvang van de oogst beïnvloed.

carinena wijn

verschillende soorten druiven van carinena wijn

Grenacha is de belangrijkste en meest geplante blauwe druivensoort. Maar liefst 55% van het wijngebied is aangeplant met deze druif. Na de Granacha volgt de Carignan en Tempranillo. Naast de Spaanse rode wijnen zijn er ook witte wijnen in dit gebied te vinden.

Voor de witte druiven is de Viura de meest voorkomende en de laatste tijd wordt er ook geëxperimenteerd met druivensoorten zoals de Chardonnay.

De Carignan druif komt oorspronkelijk uit het gebied Carinena, maar de druif wordt inmiddels ook in Zuid-Frankrijk en Californië verbouwd. Deze druifsoort produceert samen met de Cabernet Sauvignon het meeste rode wijn dan welke andere druifsoort dan ook. De Carigan druif heeft een dikke schil, een dieprode kleur en heet aroma's van rijp rood fruit, toffee en eikenhoutaroma. Het is een mooie toegankelijke rode wijn uit Spanje die een moderne heerlijk drinkbare stijl heeft.

In de jaren 80 werden de meeste wijnen zoals veel wijnen die tijd verkocht als bulkwijn voor een blend. Deze blend werd dan gedaan met lichtere wijnen. De wijnen uit dit gebied hadden soms namelijk wel 19% alcohol.

Nu is het alcoholpercentage gezakt naar ronde de 14%. De Grenacha druif heeft ook de Mazuelo druif verdrongen, omdat deze druif zich beter kan aanpassen aan het klimaat. Maar sinds 2000 worden deze wijnstokken ook soms verplaatst met die van de Tempranillo en Cabernet Sauvignon druif.

Wil jij online wijn bestellen voor een eerlijke prijs? Dan zit jij hier bij Dirckiii helemaal goed. Goede wijn hoeft namelijk niet duur te zijn. Koop op deze pagina de beste wijnen voor de beste prijs!