XXL Flessen!
Cardhu Whisky

Bekijk hier onze scherpe Cardhu whisky aanbiedingen en onze standaard lage prijzen!

2 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina
  1. Cardhu Single Malt 12 Years Whisky 70 cl
    Waardering:
    94%
    NORMAAL Regular Price 37. 99 37. 99

2 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Cardhu

Cardhu Whisky is een Scotch whisky afkomstig uit Archiestown. Het was John Cumming die het bedrijf oprichtte in 1924. Toentertijd was het nog een illegale producent die niet ingeschreven stond bij de belastingdienst. De distilleerderij is te vinden op de top van Mannoch Hill aan de rivier de Spey. Het was vooral zijn vrouw Helen Cumming die de distilleerderij runde. Zo zou zij whiskyflessen verkopen aan voorbijgangers door flessen uit het raam van de boerderij te hangen.

 

Cardhu Whisky verhuizing

In 1885 werd er gekozen voor een nieuwe grond en vond het herbouwen van de Cardhu distilleerderij plaats. De distilleerderij was nog steeds in handen van de familie Cumming, Elizabeth Cumming had de leiding. Elizabeth was de schoondochter van Helen. De oude stills werden echter verkocht aan William Grant, beter bekend als de oprichter van Glenfiddich. De nieuwe distilleerderij had een productiecapaciteit van maar liefst 3 keer zo groot als de oude distilleerderij. Een erg grote stap voor Cardhu Whisky wat zorgde voor een enorme stijging in de populariteit.

cardhu whisky

Overname

Het stijgende succes van Cardhu bleef niet onopgemerkt. In 1893 werd de productie van de whisky overgenomen door Johnnie Walker. Wel werd er een belangrijke afspraak gemaakt in het contract, de familie Cumming zou dagelijkse leiding behouden over de distilleerderij. Na de oorlog heeft de distilleerderij de nodige schade gehad. In 1960 werd de distilleerderij herbouwd en de ketels werden ook opgeknapt. Het water wat vervolgens gebruikt werd voor de productie was afkomstig van de Mannoch Hill-bronnen in combinatie met bronnen van de Lynne. Hierdoor steeg de productie van Cardhu Whisky.

 

Cardhu 12 years

Bij DirckIII hebben we de Cardhu 12 years whisky. Het is een heerlijke Speyside whisky met een zoet karakter. In de smaak zijn er tonen aanwezig van delicaat fruit, met name peer in combinatie met eikenhout. Voor de rest zijn er tonen van graan, vanille, perzik, suiker en diverse kruiden. De rokerige smaak vaagt zachtjes weg. Heerlijk om puur te drinken maar ook fijn om te mixen in cocktails. Bestel de Cardhu 12 bij DirckIII.

cardhu

DE GOEDKOOPSTE WHISKY BIJ DIRCKIII

DirckIII heeft een ruim assortiment aan whisky. De goedkoopste whisky en andere diverse dranken koop je bij DirckIII! Wij hebben ook de lekkerste whisky cocktails voor je op een rijtje staan. Koken met whisky? Probeer onze zelfgemaakte whiskeysaus!

Neem ook een kijkje bij al onze andere sterke dranken met de laagste prijs. We zijn ten slotte de goedkoopste van Nederland!