XXL Flessen!
Bushmills Whiskey

Bushmills whiskey

Bushmills whiskey is een echte klassieke Ierse whiskey. Zo werd de eerste whiskey al gedistilleerd in 1608. Een rijke historie dus voor Bushmills. De whiskey wordt gedistilleerd in de Old Bushmills Distillery in Noord-Ierland. Dit is de eerste distilleerderij ter wereld met een licentie. Bekijk hier onze scherpe Bushmills whiskey aanbiedingen en onze standaard lage prijzen!

Geen producten gevonden voor deze selectie.

Waar komt bushmills vandaan?

Bushmills is een plaats in Noord-Ierland en de naam van het whiskeymerk dat daar wordt geproduceerd. De Bushmills Distillery maakt al sinds 1608 whiskey. Het is de oudste distilleerderij, met een licentie, van de wereld. De Bushmills whisky wordt gemaakt van gerst, mout en water uit de omgeving van de Bushmills distilleerderij. Deze distilleerderij is in 1885 door een grote brand verwoest, maar werd al snel weer opnieuw opgebouwd. De populariteit van het merk is rond 1950 sterk toegenomen door de verschijningen in diverse films.

bushmills whiskey

Over de bushmills whiskey

Bushmills whiskey is een Ierse whiskey die wordt geproduceerd door de Bushmills Distillery in Bushmills, County Antrim. Het merk produceert verschillende soorten whiskey, waaronder de Bushmills Original en de Irish single malt 10 years. Bushmills whiskey wordt driemaal gedistilleerd in koperen vaten en rijpt vervolgens minstens drie jaar in Amerikaanse bourbonvaten voordat het in flessen wordt gegoten. Het merk staat bekend om de blends, maar maakt ook single malts die 10, 16 en 21 jaar oud zijn. Het rijpproces gebeurt in Amerikaanse eiken en Spaanse sherryvaten. Al met al is Bushmills een veelzijdig merk met verschillende whiskeysoorten.

bushmills whiskeybushmills single malt

Bushmills Irish Original

Deze variant wordt ervaren als een rijke en zachte whiskey. De Bushmills Irish Original wordt al generaties lang op dezelfde manier geproduceerd. De driemaal geblende whiskey wordt gerijpt in sherry en bourbonvaten. Dit proces resulteert in desmaak van vers fruit met tonen van vanille. Op zijn best als het puur of met ijs gedronken wordt. Deze whiskey is een goede keus voor een Irish Coffee. Ook ideaal voor in de cocktail.

Gold Rush Cocktail

Deze lekkere cocktail is een smaakvolle combinatie van limoen, honing en mint voor de perfecte balans tussen zoet en zuur.

  • 1,5 deel Bushmills Original

  • 1 deel vers limoensap

  • 1 deel honingsiroop

  • 4 takjes mint

  • Limoenschijfje

Bushmills Irish single malt

Deze Bushmills Irish single malt is een ambergoud gekleurde whiskey is een single malt die maar liefst 10 jaar heeft gerijpt. Ook deze variant wordt in sherry en bourbonvaten gerijpt. De inhoud heeft een geur van citrusvruchten, gepaard met het honingachtige karakter van Bushmills. Deze single malt bevat tonen van vanille, melkchocola en frisse honing met sporen van eik.

De goedkoopste whisky bij Dirck3

Dirck3 heeft een ruim assortiment aan whisky. De goedkoopste whisky en andere diverse dranken koop je bij Dirck3! Wij hebben ook de lekkerste whisky cocktails voor je op een rijtje staan. Koken met whisky? Probeer onze zelfgemaakte whiskeysaus!

Neem ook een kijkje bij al onze andere sterke dranken met de laagste prijs. We zijn ten slotte de goedkoopste van Nederland!