XXL flessen!
bulleit

Bulleit Whiskey

Bulleit is een Amerikaanse Bourbon Whiskey uit Kentucky. Bekijk onze pagina voor de beste Bulleit aanbiedingen.

Geen producten gevonden voor deze selectie.

Wat is bulleit whiskey

Bulleit whiskey is een type Amerikaanse whiskey dat gemaakt wordt met een groot aandeel rogge. Het verhaal rond de oorspronkelijke bedenker, Augustus Bulleit, is erg vaag. Zijn levensverloop is dan ook niet bewezen, maar er wordt veel over hem gespeculeerd. Augustus Bulleit was een vernomen eigenaar van een kroeg in Louisville, Kentucky. Hij wilde een bourbon whiskey creëren met een unieke smaak. Na vele experimenten is zijn whiskey ontstaan en zo is dus ook de naam Bulleit tot stand gekomen. Bulleit whiskey heeft een sterke smaak, door het hoge roggegehalte. Deze whiskey’s worden vaak gebruikt in cocktails en mixdrankjes.

Hoe wordt Bulleit Bourbon gemaakt?

Waar Bulleit bourbon precies gemaakt wordt, is niet helemaal bekend. Het is een mysterie eveneens het levensverloop van de oprichter, Augustus Bulleitrond. Wel is bekend dat de Bulleit bourbon wordt gerijpt in de Sitzel-Weller Distillery en dat de Bourbon uit Kentucky komt. Met een receptuur die bestaat uit een combinatie van mais, een groot aandeel rogge en gemoute gerst.

Bulleit Boubon Whiskey

Wat Bulleit kenmerkt, is niet alleen de goede smaak, maar ook de karakteristieke fles. Het is geen doorsnee ronde fles, wat je vaak ziet in het whiskeysegment. De smaak bestaat uit honing, vanille, chocolade en karamel. Met een lange gladde afdronk waarbij je de heerlijke kruiden proeft die voor deze whiskey zijn gebruikt. Deze whiskey is lekker om met een vruchtensap te drinken.

Bulleit 10 Year Old Bourbon

Bulleit 10 Year Bourbon is een van de populairste bourbons op de Amerikaanse markt. De whisky wordt tien jaar gerijpt in nieuwe, verkoolde eiken vaten, wat bijdraagt aan de rijke smaak en amberkleurige inhoud. Een aanzienlijk verschil met de originele versie. Zo heeft deze 10 Year Old Bourbon een smaak van karamel noga en gedroogd fruit, wat aangevuld wordt met specerijen, vanille en witte chocolade. Bij de afdronk proef je een combinatie van zoete honing en rozijn.Veel mensen beschouwen Bulleit 10 Year Bourbon als een bourbon van topkwaliteit, die vaak puur of met ijs wordt gedronken.

Hoe drink je Bulleit Whiskey?

Er zijn een paar verschillende manieren waarop je Bulleit Whiskey kunt drinken. Je kunt het puur drinken, met ijs of met een mixer.

Wil je Bulleit Whiskey on the rocks drinken, dan heb je alleen een glas en wat ijsblokjes nodig. Giet gewoon de gewenste hoeveelheid whisky in het glas en voeg dan de ijsblokjes toe. Nogmaals, laat de whiskey een minuut zitten voordat je een slok neemt. De smaken van de whisky zullen meer uitgesproken zijn als je hem on the rocks drinkt.

Tenslotte, als je je Bulleit Whiskey wilt mixen, dan zijn er veel verschillende drankjes die je kunt maken. Enkele populaire keuzes zijn het toevoegen aan ginger ale of cola, of het maken van een whiskey sour. Als je je creatief voelt, zijn er eindeloze mogelijkheden als het gaat om het mixen van Bulleit Whiskey. Wees creatief en experimenteer tot je een combinatie vindt die je lekker vindt!

bulleit whiskey