XXL flessen!

Signature Stellenbosch (januari)

De ‘signature’ Stellenbosch (januari)

stellenbosch signatureNu het nieuwe jaar aanbreekt en we in de periode van kortste dagen van het jaar zijn beland, wordt het de hoogste tijd om de zon op een andere manier in huis te halen. Ik heb drie prachtige wijnen geselecteerd die uit warme streken komen: Zuid-Afrika, Italië en Frankrijk. 

Over de Zuid-Afrikaanse wijn die ik in het rijtje met tips heb gezet, valt overigens veel te vertellen. Deze Cabernet Sauvignon die de naam Stellenbosch Signature draagt, heeft als signature (kenmerk) de wijze waarop de wijn wordt geproduceerd. De wijngaarden zijn op het oosten gericht en geplant in een oost-westelijke richting. 

De Bottelary Hill in het westen biedt een welkome schaduw in de zomer wat zorgt voor een langzamere rijping en een rijkere ontwikkeling van de druiven. Bovendien worden alle druiven die voor Stellenbosch worden gebruikt met de hand geoogst. Een ander kenmerk van deze wijn is dat elke fles is afgewerkt met een zegellak. Daarnaast heeft de wijnmaker het etiket gesigneerd. Ook mooi. 

Op een prachtig wijnjaar! 

Dirck III Tips 

Cabernet Sauvignon (Zuid-Afrika) 

Deze Cabernet Sauvignon rijpt gedurende 12 maanden in Franse, eiken vaten. De smaak is zijdezacht met lichte tannines en zwarte bessen en pruimachtige aroma's. Een echte goede match met biefstuk. 

Lekker bij: diverse vleesgerechten zoals lamen bijvoorbeeld risotto. 

 

Santucci Vermentino (Italie)

witte wijn

De Santucci Vermentino Italiaanse witte wijn komt uit Toscane. Een volle wijn met een mooie mineraliteit en tonen van bloemen, perzik en een hint van noten, rozemarijn en salie. Gemaakt van de prachtige Vermentino- druif, zeker het proberen waard! 

Lekker bij: kazen, gegrilde vis, schaal/schelpdieren en als aperitief. 

Jean Biecher Riesling (Frankrijk) 

Deze Jean Biecher Riesling wijn komt uit de Elzas in Frankrijk. Een intens frisse, fruitige wijn met tonen van citrus, grapefruit, perzik en peer. Wijnen uit de Elzas zijn heel mooi zuiver en van absolute topkwaliteit! 

Lekker bij: vis, kip, geitenkaas en zuurkool.