XXL flessen!

Long Island Iced Tea

 

 

 

 

 

Cocktail recept

 

Long Island Iced Tea

 


De Long Island Iced Tea is een legendarische cocktail die bekend staat om zijn krachtige mix van verschillende sterke dranken. Ondanks zijn naam bevat deze cocktail geen thee of iced tea, maar het biedt wel een verfrissende smaakervaring. Met zijn rijke geschiedenis en gewaagde mix van vodka, gin, rum, tequila en triple sec, is de Long Island Iced Tea een klassieke keuze voor liefhebbers van cocktails die op zoek zijn naar een drankje met een kick. Je proeft geen overheersing van de alcoholische mix doordat het gebalanceerd wordt door de toevoeging van citroensap en de eenvoudige siroop die erin hoort.

 

◊ Wist je dat de Long Island Iced Tea over het algemeen het hoogste alcohol percentage heeft? ◊ 


Hoe maak je de Long Island Iced Tea?

 

Hieronder staan alle ingrediënten en benodigdheden van het Long Island Iced Tea recept.

 • 15 ml vodka

 • 15 ml gin

 • 15 ml rum

 • 15 ml tequila

 • 15 ml triple sec (oranje likeur)

 • 30 ml vers citroensap

 • 30 ml eenvoudige siroop (suikersiroop)

 • Cola

 • IJsblokjes

 • Schijfje citroen als garnering


Wanneer alle benodigdheden in huis zijn kan de cocktail gemaakt worden. Volg de stappen hieronder om de beste Long Island Iced Tea te maken die je ooit hebt geproefd.

 1. Vul een cocktailshaker met ijsblokjes.
 2. Voeg de vodka, gin, rum, tequila, triple sec, vers citroensap en eenvoudige siroop toe aan de shaker.
 3. Sluit de shaker af en schud krachtig gedurende ongeveer 15 seconden tot het mengsel goed gekoeld is.
 4. Vul een groot glas (bij voorkeur een longdrinkglas) met ijsblokjes.
 5. Schenk het gemengde mengsel uit de shaker in het glas.
 6. Top het glas af met cola, en roer voorzichtig om te mengen.
 7. Garneer met een schijfje citroen op de rand van het glas.

De Long Island Iced Tea staat bekend om zijn sterke smaak en hoog alcoholgehalte, dus drink het met mate en geniet ervan.

Ben je op zoek naar mocktails of kant en klare cocktails? Bekijk deze dan op onze webiste.

De geschiedenis van de Long Island Iced Tea: de legendarische cocktail uit Long Island

Over het ontstaan van de Long Island Iced Tea cocktail zijn veel verschillende verhalen. Het meest voorkomende verhaal over de oorsprong van de Long Island Iced Tea gaat over de creatie van de spannende cocktail in de jaren 1970 in Long Island, New York. De exacte locatie en het precieze verhaal varieert en is afhankelijk aan wie je het vraagt.

Uit het verhaal blijkt dat de cocktail voor het eerst werd geserveerd door een barman genaamd Robert "Rosebud" Butt in de Oak Beach Inn in de buurt van Babylon, Long Island. Het verhaal gaat dat Butt de cocktail bedacht als een manier om restjes sterke drank op te maken waardoor een krachtige en verfrissende drank ontstond die een flinke kick gaf.

Een andere versie van het verhaal beweert dat de Long Island Iced Tea in een bar genaamd "The Barn" in de Hamptons is ontstaan. Het werd bedacht als een drankje dat de smaak van ijsthee nabootste maar met een krachtiger effect. Volgens deze versie van het verhaal werd de cocktail populair onder de lokale bevolking en al snel verspreidde het zich naar andere bars in het gebied.

Ongeacht het precieze verhaal heeft de Long Island Iced Tea zich gevestigd als een van de meest iconische cocktails ter wereld. Geliefd om zijn krachtige mix van verschillende sterke dranken en de verfrissende smaak die doet denken aan de zomerse dagen op Long Island. De Long Island Iced Tea wordt vaak gekozen door liefhebbers van cocktails die op zoek zijn naar een avontuurlijke smaakervaring met een flinke dosis alcohol.


Waarom Long Island Iced Tea en niet Long Island Ice Tea?

Veel mensen denken dat de ‘Long Island Ice Tea’ cocktail een drankje is waar ice tea in zit. Niets is minder waar, de cocktail werd vernoemd naar de looks en smaak die het heeft. De kleur van dit drankje en de afwerking met limoen/citroen lijkt namelijk exact op de populaire frisdrank ice tea. Omdat een groot deel denkt dat een van de ingrediënten ice tea is ontstaat er vaak verwarring of het nou een Long Island Ice Tea of Long Island Iced Tea is.


Ontdek hieronder een aantal van onze andere cocktails