XXL flessen!

Disaronno Sour

 

 

 

 

 

Cocktail recept

 

Disaronno Sour

 


De Disaronno Sour is een heerlijke cocktail die zoet en zuur perfect combineert. Dit drankje gebruikt Disaronno, een zoete amandel-likeur uit Italië, gemengd met vers citroensap en een beetje suiker. Het resultaat is een fris en smaakvol drankje dat vaak wordt afgemaakt met een beetje eiwit om het extra zacht en schuimig te maken. De Disaronno Sour cocktail is perfect voor wie houdt van likeurcocktails met een unieke twist. Makkelijk te maken en heerlijk om te drinken, het is een geweldige keuze voor sociale gelegenheden of een ontspannen avondje thuis.

 

◊ Wist je dat de Disaronno Sour vooral bekend is geworden door de marketinginspanningen van Disaronno zelf? ◊ 


Het Disaronno Sour recept

 

Je kan starten met Disaronno Sour maken wanneer je de volgenden benodigdheden in huis hebt gehaald.

  • 45 ml Disaronno amaretto
  • 30 ml vers citroensap
  • 15 ml suikersiroop
  • Een scheutje eiwit (optioneel, voor een romige schuimlaag)
  • IJsblokjes
  • Een schijfje citroen of kers voor garnering
  • Cocktailshaker

Het Disaronno Sour recept bestaat uit de stappen hieronder.

1. Vul een cocktailshaker met ijsblokjes.

2. Voeg de Disaronno, het verse citroensap, de suikersiroop en het eiwit toe aan de shaker.

3. Schud het geheel krachtig. Als je eiwit gebruikt, zorg dan dat je het lang genoeg schudt om een mooi schuim te krijgen.

4. Zeef de cocktail in een gekoeld glas.

5. Garneer met een schijfje citroen aan de rand van het glas of een kers in het glas.


Het Disaronno Sour recept is de perfecte mix van zoet en zuur, met een vleugje romigheid als je kiest voor het eiwit. Het is een elegante cocktail die ideaal is voor een speciale gelegenheid of gewoon om van te genieten na een lange dag.

Ben je op zoek naar alcoholvrije cocktails of kant en klare cocktails? Bekijk deze dan op onze website.



De geschiedenis van de Disaronno Sour: een moderne creatie

De Disaronno Sour is een cocktail die de rijke smaken van Disaronno, een beroemde Italiaanse likeur, combineert met de frisse zuurheid van citroensap. Disaronno, bekend om zijn kenmerkende amandelsmaak, heeft een lange en fascinerende geschiedenis die teruggaat tot de Renaissance. Volgens de overlevering werd het recept voor deze likeur rond 1525 gecreëerd door een leerling van de Italiaanse schilder Bernardino Luini, een leerling van Leonardo da Vinci.

De Disaronno Sour zelf is echter een veel modernere creatie. Hoewel de exacte oorsprong niet duidelijk gedocumenteerd is, is het waarschijnlijk dat de cocktail zijn opkomst maakte als onderdeel van de bredere populariteit van sour cocktails, die vooral in de 20e eeuw aan populariteit wonnen. Sour cocktails, waaronder de Whiskey Sour en de Amaretto Sour, zijn geliefd vanwege hun perfecte balans tussen zoet en zuur, wat ze toegankelijk en aangenaam maakt voor een breed publiek.

De Disaronno Sour cocktail brengt deze traditionele cocktailstructuur samen met de unieke smaak van Disaronno, wat resulteert in een drankje dat zowel verfrissend als diep van smaak is. Het succes van de cocktail kan worden toegeschreven aan zijn eenvoud en de kwaliteit van Disaronno als likeur, die het een favoriete keuze maakt voor zowel casual drinkers als fijnproevers.

Door de jaren heen heeft de Disaronno Sour zich gevestigd als een populaire keuze in bars over de hele wereld, geliefd bij diegenen die op zoek zijn naar iets unieks en verfrissends met een vleugje Italiaanse elegantie.


Ontdek hieronder een aantal van onze andere cocktails