XXL Flessen!

Sex on the Beach

Skill-level:
Gemiddeld
Bereidingstijd:
6 minuten

Sex on the Beach

Sex on the Beach recept

Benodigdheden:
  • Hurricane glas
  • Barmaatje (optioneel)
  • Barlepel
Ingredienten:

De Sex on the Beach

De Sex on the Beach cocktail is misschien wel dé ultieme zomerse cocktail. Over het ontstaan van deze cocktail zijn verschillende meningen. Eén ding is zeker en dat is dat de Sex on the Beach is ontstaan in de jaren 80. Wél zijn er discussies over het ontstaan van de wereldberoemde cocktail. Er zijn mensen die zeggen dat de cocktail eigenlijk een mix is van verschillende cocktails. Volgens hen zou de cocktail namelijk bestaan uit een mix van de ‘Fuzzy Navel’ cocktail (vodka, Peachtree likeur en sinaasappelsap) en de ‘Cape Codder’ cocktail (vodka en cranberrysap). Andere zeggen weer dat de Sex on the Beach is ontstaan in Florida tijdens de welbekende ‘spring break’. Tijdens deze vakantie zou er een cocktailwedstrijd hebben plaatsgevonden waarbij een jonge bartender een cocktail maakte met de toen net uitgebrachte ‘peach schnaps’. Naast dat er cocktailwedstrijden waren in deze vakantie, kwamen er ook veel mensen naar Florida voor seks en het strand. Vandaar de naam Sex on the Beach.

Wie of wat de cocktail heeft uitgevonden maakt verder niet uit, één ding is zeker en dat is dat deze cocktail een heerlijk zomers feestje is!

In 6 stappen de Sex on the Beach:
  1. Vul het glas met ijsblokjes.
  2. Doe 30 ml vodka en 30ml peach likeur in het glas of vodka peach of peach schnapps als je het wat makkelijker wilt.
  3. Hierna vul je het glas tot 90% met sinaasappelsap.
  4. Roer nu eventjes kort door en top de cocktail dan af met ca. 30ml cranberry sap.
  5. Hierna niet meer roeren, zo krijg je namelijk een leuk zomers kleur effect. Garneer nu nog met een partje sinaasappel of je hebt toevallig nog een mooi cocktailkersje liggen om op de cocktail te leggen.
  6. Geniet nu maar van die lekkere Sex on the Beach cocktail. Hopelijk drink je hem in een heerlijk zonnetje, denkend aan die ene perfecte vakantiebestemming…

Tip:Liever alcoholvrij? Klik dan hier om de ‘Virgin on the Beach’ te bekijken en de andere mocktails!