XXL Flessen!
Welke wijn bij varkenshaas?

Welke wijn bij varkenshaas?

Er is geen vleessoort die zo veelzijdig als het varkensvlees. Een varkenshaas is het malste stukje van het varken, ook wel het mooiste stukje van het varken genoemd. Als je hem goed klaarmaakt smelt het stukje vlees net zoals chocolade op de tong en er zitten mega veel eiwitten in het vlees. Nu is alleen de vraag welke wijn het best past bij varkenshaas? Om op deze zo goed mogelijk antwoord te geven is staat hieronder een top 5 wijnen die bij varkenshaas passen.

Top 5 wijnen bij varkenshaas

1

Nummer 1

Dona Dominga Chardonnay-Semillon

Deze heerlijke wijn gemaakt van de Chardonnay en Semillon druif gaat hand in hand met een stuk varkenshaas. Deze volle wijn heeft een droog en fruitige smaak met tonen van perzik en citrus. Ook heeft de wijn een mooie ronde afdronk met een hint van boter. De wijn is gemaakt door de bekroonde Casa Silva in Chili.

Nummer 2

Onverwacht Cabernet Sauvignon-Merlot

Deze mooie fles rode wijn anders dan de witte wijn hiervoor gaat ook heel goed samen met varkenshaas. De wijn is gemaakt van de Cabernet Sauvignon en Merlot druif, wat ervoor zorgt dat je een soepele rode wijn krijgt. In de smaak van de wijn proef je pruimen, specerijen en rode fruit tonen met zachte en gerijpte tannine. Neem een hapje varkenshaas en neem een slok van deze wijn en beland in de zevende hemel.

Nummer 3

Jean Biecher Pinot Gris

Dit is een mooie fris en fruitige wijn van de Pinot Gris druif. Het zal dan ook geen verassing zijn dat deze wijn uit de Elzas in Frankrijk komt. Hier is deze wijn mega populair en dat is ook om een reden. De geur van tropisch fruit en gember springen het glas uit. Ook proef je aromatische tonen van tropische vruchten, zoals ananas en meloen. Deze volle witte wijn past goed bij varkenshaas uit de oven, met citroen of een andere frisse smaak.

Nummer 4

Neirano Barolo

In Piemonte in Italië wordt deze fruitige Neirano Barolo wijn gemaakt. De wijn heeft een rijke smaak die vol met tannine, textuur en levendig rood fruit zit. Door de fruitige, maar ook kruidige smaak gaat deze wijn erg goed samen met rood vlees of een goed gekruid stuk varkenshaas..

Nummer 5

Les Ormes De Cambras Merlot

De Merlot druif kan ook niet uit dit rijtje blijven. Deze prachtige wijn uit de Pays d’Oc is een sappige wijn met veel fruitbeleving en hij heeft een lange mooie afdronk. Deze soepele fruitige rode wijn heeft een vlezig aroma met veel fruit en kruiden, zoals bramen, pruimen en specerijen. Dit is de juiste wijn om te kiezen voor bij varkenshaas.

Wist je dat?

Varkenshaas is de meest malse spier van het varken, die zich in de rug van een varken bevindt. Het is een schuin toelopend stukje vlees. Hij bestaat uit een kop, een dik gedeelte en een relatief dun uiteinde. De kophaas is het goedkoopst en wordt veel voor saté gebruikt, het middelste gedeelte is het duurst. Hier nog meer wijntips voor gerechten met kip, mosselen, kalkoen en asperges.