XXL flessen!
Welke wijn bij kalkoen?

Welke wijn bij kalkoen?

Kalkoen is het typische gerecht voor tijdens kerst, maar ook naast kerst is dit prima om te eten. Een kalkoen eet je gebraden, gevuld of gebakken. En meestal doe je dat met een goed glas wijn. Alleen welke wijn moet je nu kiezen? Voor deze vraag is hieronder voor jou een top 5 wijnen voor bij kalkoen gemaakt.

Top 5 wijnen bij kalkoen

1

Nummer 1

Fleurie Domaine Pardon

Dit is een fruitige rode wijn die tonen heeft van rijp rood fruit zoals bessen en aardbijen. Ook heeft de Fleurie Domaine Pardon prachtige zachte tannines die heel goed samengaan met de smaak van kalkoen.

Nummer 2

Beaujolais- Villages Marc Jambon

Deze karaktervolle wijn heeft hoge kwaliteit met een geconcentreerde en intense fruit smaak. Zo proef je tonen van rode bessen, bosaardbeien, bramen en een hint van kruiden. De wijn is erg lekker bij kalkoen en fazant!

3

Nummer 3

Mount Olympus Pinot Noir

Mount Olympus Pinot Noir is een soepele en fruitige rode wijn. De wijn heeft tonen van rijp rood fruit en zwart fruit zoals pruimen, een tikkeltje tijm en subtiele houttonen. Een combinatie met een gevogelte zoals kalkoen is zeker aan te raden bij deze wijn.

Nummer 4

Onverwacht Cabernet Sauvignon-Merlot

Deze prachtige Cabernet Sauvignon-Merlot is zoals zijn naam totaal niet onverwacht in dit lijstje. De wijn heeft zachte gerijpte tannines die perfect samengaan bij kalkoen. Ook heeft deze rode soepele wijn tonen van rood fruit zoals rode bessen.

5

Nummer 5

Lalande de Pomerol Château Des Baraillots

Deze Franse wijn komt uit de Bordeaux en wordt gemaakt van de Cabernet Sauvignon en Merlot druif. De wijn van deze druiven is stevig en heeft volle tonen van pruimen, kers en een lichte rokerige toon. Deze stevige rode wijn gaat goed samen bij een goed stuk gebraden kalkoen.

Wist je dat?

Naast deze prachtige rode wijnen hebben wij ook een mooi aanbod witte wijnen en rosé's. Zo hebben wij hele goede houtgerijpte chardonnay's, prachtige pinot grigio's en loepzuivere Grüner Veltliners. Bekijk ons aanbod witte wijnen of onze rosé wijnen. Veel drink plezier. En ben je benieuwd naar andere tips over welke wijn je bij een gerecht kan drinken? Ga dan naar deze pagina toe!