XXL Flessen!
Chivas Regal Whisky

Chivas Regal is één van de meest iconische merken binnen de Schotse Whisky – sinds het begin van de 19e eeuw was het al dé whisky van de hogere klasse in Schotland en vandaag de dag is het in het verre Oosten en de VS de meest geliefde premium Scotch. Tevens is men al sinds 1843 hofleverancier!

2 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina
 1. Chivas Regal 12 years Whisky 70 cl
  Waardering:
  100%
  ELDERS Regular Price 34. 49 31. 95
 2. Chivas Regal 12 years 100 cl
  Waardering:
  80%
  ELDERS Regular Price 34. 99 29. 99
  Tijdelijk uitverkocht

2 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

het verhaal begint in het jaar 1801

De geschiedenis van Chivas Regal gaat terug tot 1801, toen James en John Chivas van het platteland naar Aberdeen trokken en in een warenhuis aan de slag gingen. Dit huis verkocht luxe, exotische dranken en diverse hoogwaardige levensmiddelen. Vanaf de tweede helft van de 19e eeuw begonnen de broers zich meer toe te leggen op dranken; en in het bijzonder op whisky – hun welvarende clientèle gaf te kennen op zoek te zijn naar zachtere, verfijndere whisky. Zodoende begonnen zij met het blenden van hun eigen whisky, toen nog Royal Glen Dee en vervolgens Royal Strathythan geheten.

chivas regal presents frank sinatraChivas Regal presents Frank Sinatra

In het begin van de 20e eeuw besloot Chivas om hun whisky hoofdzakelijk naar de Verenigde Staten te exporteren. Door een 25-jarige te introduceren bij de Amerikaanse jetset werd Chivas al snel dé whisky voor high society. Helaas gooide de drooglegging veel roet in het eten en duurde het vele jaren voordat de verkoop weer op niveau was. Chivas dook toen echter weer snel bij de sterren op: het beroemde Rat Pack van Frank Sinatra begon zich te identificeren met de nieuw geïntroduceerde 12 jaar oude blend en werd een ‘ware’ ambassadeur! Ook nam de verkoop in Azië een enorme vlucht en werd Chivas daar al snel de best lopende premium whisky.

de basis

De basis van  Chivas Regal is al sinds jaar en dag de prachtige single malt Strathisla – deze distilleerderij is ook al sinds 1950 eigendom van de Chivas Brothers en wordt gebruikt als ‘thuisbasis’ voor Chivas Regal. Tegelijkertijd werd Chivas ingelijfd in het grote drankconglomeraat Seagram’s, waardoor internationale distributie en marketing ineens vele malen groter kon worden. Vanaf de jaren ‘90 startte men met het uitbrengen van langer gerijpte whisky’s en in 2000 werd Chivas Brothers onderdeel van het grote Pernod Ricard.

Strathisla Distillery

de range

Tegenwoordig is de range van Chivas Regal behoorlijk uitgebreid: naast de bekende 12 jarige zijn er ook 15, 18 –en 25 jarige blends te krijgen, alsmede een blended malt (Ultis) én is Chivas verantwoordelijk voor de Royal Salute whisky’s.