Altijd gratis bezorging vanaf 9 flessen!
Welke wijn bij asperges?

Welke wijn bij asperges?

Eind april begint het weer. Het asperge seizoen! Heerlijk met botersaus, ham en ei, aardappelen en misschien wel een stukje zalm. Alleen nu is de vraag welke wijn je moet drinken bij asperges. Eigenlijk drink je bij asperges altijd een witte wijn en nooit bij rode wijn, heel soms kan je er ook nog een rosé wijnen of mousserende wijnen bij drinken. Maar om jou een zo goed mogelijke keus van de wijn te geven voor bij asperges is hieronder een top 5 wijnen gemaakt, zodat jij volop kan genieten!

Top 5 wijnen bij asperges

1

Nummer 1

Jean Biecher Pinot Blanc

Deze prachtige wijn komt uit de Elzas en daar weten ze hoe ze een Pinot Blanc moeten maken. Deze zachte, frisse en fruitige wijn met tonen van perzik, appel en bloemen is de wijn voor bij asperges. Neem een hapje asperge met ham en ei en drink daarbij een goed glas wijn en je zult nooit meer iets anders willen proeven.

2

Nummer 2

Jean Biecher Pinot Gris

Deze fris en fruitige witte wijn gaat hand in hand met witte asperges. De wijn proeft aromatisch en heeft tonen van tropisch fruit en gember. De smaak van de asperges met botersaus, ham en ei gaan heel goed samen bij deze Pinot Grigio oftewel Pinot Gris.

3

Nummer 3

Jean Biecher Riesling

Ook dit is een fris en fruitige wijn die iets frisser smaakt dan de Pinot Gris. De Jean Biecher Riesling heeft tonen van Citrus, grapefruit, perzik en peer. De smaak van asperges en wijn in deze combinatie gaan perfect samen!

Nummer 4

Trésor de Loire Sauvignon Blanc

Deze prachtige Sauvignon Blanc uit de Loire vallei in Noordwest-Frankrijk gaat hand in hand met asperges. De zuiver en droge smaak heeft tonen van Citrus en peer. Deze wijn drink je bij asperges, want ze gaan perfect samen!

Nummer 5

MOUNT OLYMPUS MARLBOROUGH SAUVIGNON BLANC

De Marlborough Sauvignon wordt vaak genoemd als mooiste Sauvignon Blanc van de wereld. De smaak van deze wijn is indrukwekkend met frisse tonen van kruisbes, vers gemaaid gras, groene appel en citrus. De afdronk is fenomenaal, door de strakke droge tonen die afgewisseld worden door de minerale sappigheid. Dit is een perfecte wijn bij asperges!

Tip!

Bij Dirckiii.nl koop je de lekkerste wijnen voor een eerlijke prijs. Zo hebben wij prachtige rosé's, feestelijke mousserende wijnen en heerlijke rode wijnen. Kijk hier ons aanbod en scoor de beste aanbiedingen!