XXL flessen!
Welke wijn bij kip?

Welke wijn bij kip?

Kip is het meest gegeten soort vlees in Nederland. Kip kan je eigenlijk wel in elk gerecht verwerken. Maar nu is de vraag welke wijn je moet drinken bij kip. Meestal drink je een witte wijn bij kip, maar een rode wijn, rosé wijn of mousserende wijn zal ook kunnen. Om op de vraag welke wijn het best bij kip past is er een top 5 wijnen voor bij kip gemaakt.

Top 5 wijnen bij kip

1

Nummer 1

Onverwacht Chardonnay-Viognier

Onverwacht Chardonnay-Viognier is een fris en fruitige witte wijn. Rond 1790 begon men met het maken van deze wijn. Nu generaties later wordt deze top wijn nog steeds gemaakt. Deze witte rakker is fris van smaak met tropische smaken en is dus heerlijk bij een goede kippenbout.

2

Nummer 2

Swartland Chenin Blanc

Swartland Chenin Blanc is ook een fris en fruitige rode wijn die uit Zuid-Afrika komt. De verfrissende smaak komt met tonen van tropisch fruit als citrus, ananas en lichte specerijen. Deze Zuid-Afrikaanse wijn is perfect voor bij gegrilde kip.

3

Nummer 3

Francois Martenot Bourgogne Chardonnay

Deze volle witte wijn gemaakt van deChardonnay druif komt uit het zuiden van de Côte d’Or. De wijn heeft een volle, fruitige smaak met tonen van perzik en abrikoos. De lichte mineraligheid zorgt ervoor dat hij mooi frisdroog wordt. Door zijn frisdroogheid is deze wijn perfect te combineren met gebakken of gekookte kipfilet, gebraden kip en gegrilde kipfilet.

Nummer 4

Le Préféré Chardonnay Reserve

De Le Préféré Chardonnay is een volle wijn met tonen van rijpe ananas, witte perzik en hij heeft subtiele vanilletoon. De wijn komt uit Pays d’Oc en staat in de Pays d’Oc bekend als een van de beste Chardonnay’s. Deze wijn is heerlijk om te combineren met gevogelte en wit vlees!

5

Nummer 5

Helfrich Gewurztraminer

Helfrich Gewurztraminer is een complexe wijn uit de Franse Elzas. Deze druif geeft de wijn een rijke smaak, met zwel een mooi kruidig als lichtzoet karakter. De wijn heeft fruitige aroma’s van abrikoos, lychee en een heeft een subtiel restzoetje. Oftewel een perfecte wijn om te combineren met de smaak van kip.

Wist je dat?

Naast deze prachtige wijnen hebben wij ook nog een groot aanbod van andere top wijnen. Zo hebben wij heerlijke frisse rosé's, loepzuivere witte wijnen en mooie soepele rode wijnen. Neem zeker ook een kijkje op die pagina's. Want bij dirckiii.nl bieden wij de beste wijnen aan voor een eerlijke prijs!