XXL Flessen!
The Famous Grouse Whisky

Bekijk hier onze scherpe The Famous Grouse whisky aanbiedingen en onze standaard lage prijzen!

2 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

2 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Famous Grouse

Famous Grouse whisky is een klassieke Scotch whisky. Bekend om zijn heldere licht goudgele kleur. Wanneer je de whisky ruikt, ruik je gelijk de malt bloesem en turf. De smaak van de Famous Grouse whisky smaakt naar mout met een lichte vanillesmaak. Fruit en wat zachte kruiden zijn de laatste twee belangrijke componenten voor de smaak. Ideaal om puur te drinken maar ook heerlijk in een whisky cocktail.

famous grouse

Geschiedenis

De Famous Grouse kwam in de wereld aan het eind van de 19e eeuw. Dit vond plaats in Perth, Australië. Matthew Gloag werkte in een klein familiebedrijf waar werd gehandeld in groente en wijn. Toentertijd waren het enkel de dure whisky merken die populair waren, een huismerk whisky bestond niet. Toen hij op een dag hoorde dat er een enorme vraag naar goedkope blended whisky was twijfelde hij niet en vroeg direct een vergunning aan voor het produceren van whisky. Het merk Grouse was een feit en de eerst geproduceerde fles dateert uit 1896, bekend als de brig O'Perth. Dit bleek later een strategisch goede zet gezien het feit dat de druifluis plaag in opkomst was.

 

Het succes

Na de productie van de eerste flessen van het kersverse bedrijf was er uiteraard een logo nodig. Philippa Gloag, dochter van Matthew, ontwierp het iconische logo van het merk. Het logo is een tekening van een Schotse sneeuwhoen, de nationale wedstrijden vogel van Schotland. Zo ontstond de naam ‘The Grouse Brand’. Zaken liepen zelfs zo goed dat Matthew vereerd werd met een bijzondere opdracht. Toen koningin Victoria en prins Albert in 1842 te gast waren in het Scone Palace was het Matthew die het eten en wijn moest leveren. Hier ontving hij vervolgens veel lof voor wat leidde tot een hogere vraag van de door hem gebrouwde whisky. Na de enorme stijging in populariteit ontstond de naam die het bedrijf nog steeds draagt: ‘The Famous Grouse’. In 1971 werd het whisky bedrijf overgenomen door Highland Distillers en toen steeg het succes nog meer dan gedacht. In 1979 verkocht The Famous Grouse 1 miljoen whiskyflessen en een jaar later werd het de bestverkochte blended whisky van heel Schotland.

famouse grouse whisky

Productie

De productie van de whisky wordt gerealiseerd door ingrediënten van hoge kwaliteit. Zo worden de malts The Macallan en Highland Park gebruikt. Beide malts staan in de top 5 whisky malts. De gebruikte vaten zijn gemaakt van eikenhout. Deze vaten worden met de hand gemaakt in Andalusië, Spanje. Het bijzondere proces achter deze vaten is dat ze niet direct gebruikt worden. Eerst wordt er sherry gebruikt om te rijpen. Zo krijgt Famous Grouse zijn zachte smaak en iconische gouden kleur. Na het rijpen van de sherry worden de malt en whisky zo’n 6 maanden bewaard in de vaten voor de ideale blend.

 

 

DE GOEDKOOPSTE WHISKY BIJ DIRCKIII

DirckIII heeft een ruim assortiment aan whisky. De goedkoopste whisky en andere diverse dranken koop je bij DirckIII! Wij hebben ook de lekkerste whisky cocktails voor je op een rijtje staan. Koken met whisky? Probeer onze zelfgemaakte whiskeysaus!