5 jaar webshop!
Welke wijn bij mosselen?

Welke wijn bij mosselen?

Officieel loopt het mosselseizoen vanaf juli tot april. Maar gelukkig is het tegenwoordig bijna het hele jaar door mosselseizoen, behalve in de lente. Mosselen en wijn niet denkbaar zonder elkaar, net als Romeo en Julia. Bij mosselen drink je eigenlijk altijd witte wijn. Rode wijn, rosé wijn en mousserende wijn gaan namelijk minder goed samen met de smaak van de mosselen. Nu is de vraag welke wijn je bij mosselen het beste kunt drinken? Daarom hebben we voor jou deze top 5 wijnen bij mosselen gemaakt.

Top 5 wijnen bij mosselen

1

Nummer 1

Ritter Premium Gruner Veltliner

Deze Ritter Premium Gruner Veltliner is fris en levendig met verfrissende zuren en mineralen en tonen van citrus, peer en abrikozen. Heerlijk als aperitief of bij mosselen, visgerechten, zachte kazen en salades. De Grüner Veltliner van Schloss Raggendorf is een typische Oostenrijkse wijn die wordt gemaakt in de buurt van Wenen van druiven uit prachtig glooiende, tot in de puntjes verzorgede wijngaarden.

Nummer 2

Le Cerf Touraine Sauvignon Blanc

Een Touraine Sauvignon Blanc in hart en nieren. Hij is in eigen streek met zilver bekroond en dat is zeker terecht. Wat een traktatie, de buxus spat uit het glas en we proeven een heerlijk frisse grassigheid, sappig vers fruit en aangename zuren die zeer vriendelijk over komen. Dit is een heerlijkheid voor elke wijnliefhebber! Wat zal-ie voortreffelijk zijn bij mosselen of een salade met wat geitenkaas, smullen en genieten dit!

Nummer 3

Abtei Himmerod Riesling

Abtie Himmerod bestaat al sinds 1134! En dat heeft dan ook zijn redenen. De wijn werd in het West-Duitse wijngebied De Moezel door monniken gemaakt en het proces werd gezien als een van de belangrijkste bezigheden. Tegenwoordig werken er tien monniken en de druiven worden nog steeds hand geplukt. De geur en smaak van de wijn komen overeen met citrus, limoen en mandarijn. Ook proef je hints van mineralen, grapefruit en groene appel. Dit is een droge witte wijn die ook zacht is en hij past perfect bij het karakter van de mosselen.

4

Nummer 4

Jean Biecher Pinot Blanc

Deze Prachtige wijn komt uit de Elzas en daar weten ze hoe ze een Pinot Blanc moeten maken. Deze milddroog zachte, frisse en fruitige wijn met tonen van perzik, appel en bloemen is de wijn voor bij gegratineerde mosselen. Ook de frisse afdronk past perfect in het plaatje. Neem een lekker dikke mossel en neem daarna een slokje van deze wijn en je zult voor de rest van je leven niks anders meer willen. Als de mosselen koken kan je zeker ook een flinke scheut wijn toevoegen.

Nummer 5

Tresor de Loire Sauvignon Blanc

Delicate, frisse Sauvignon Blanc, afkomstig uit de Loire vallei in Noordwest-Frankrijk. De smaak is zuiver en droog, met tonen van citrusvruchten en peer. Door zijn doordrinkbaarheid een prima keuze om lekker zó te drinken, maar smaakt ook heerlijk bij mosselen, frisse salades en koude voorgerechten.

Tip!

De bereidingswijze van mosselen kan op verschillende manieren. Maar meestal maak je het met ui, wortel en prei. De eerste stap is het wassen van de mosselen, zodat ze goed schoon zijn en geen zand bevatten. Hierna snij je de groente naar keuze en verhit je deze in een pan voor ongeveer 3 minuten. De smaak van de ui komt namelijk meer naar voren als je hem even gefruit hebt. Blus de groente af met een flinke scheut wijn en voeg de Zeeuws of Vlaamse mosselen toe. We laten de mosselen nu 5 tot 8 minuten koken en dan is het klaar. Eet smakelijk!