XXL Flessen!
Marlborough Wijn

marlborough, een wijnspeler van wereldformaat!

Van obscuur naar wereldberoemd door één oogst van één merk – het overkwam Marlborough. Toen in 1985 het wijndomein Cloudy Bay haar eerste Sauvignon Blanc uitbracht, stond de hele wijnwereld op zijn kop en was Marlborough in één klap een speler van wereldformaat!

3 producten

Van laag naar hoog sorteren
per pagina
  1. Mount Olympus Marlborough Sauvignon Blanc 75 cl
    Waardering:
    95%
    ELDERS Regular Price 10. 59 8. 49

3 producten

Van laag naar hoog sorteren
per pagina

in no time wereldberoemd!

Het meest opmerkelijke aan dit gebied is het tempo waarin het zich ontwikkeld én geprofileerd heeft. In tegenstelling tot praktisch elke andere wijnregio heeft Marlborough geen rijke historie met eeuwen aan wijnbouw en kennis. Vóór 1972 had niemand bedacht om druiven te planten in dit zonovergoten gebied – het werd gebruikt voor de aanplant van kersenbomen en héél veel schapen. Pas in 1973 werd de potentie voor wijnbouw gezien en werd er begonnen met de aanplant van druiven door Brancott Estate (toen nog bekend als Montana Wines). Er werden verschillende rassen getest en men ging uiteindelijk voornamelijk met Sauvignon Blanc, en later ook met Pinot Noir en Chardonnay, aan de slag.

unieke kwaliteiten

Het klimaat van Marlborough is hetgeen deze regio zijn unieke kwaliteiten en Sauvignon Blanc zijn onnavolgbare smaken van groene peper, passievrucht en kruisbessen geeft. De combinaties van zonovergoten dagen en minimale regen, een bodemgesteldheid met goede drainage en afwezigheid van vorst creëren een optimaal wijngebied. Toen de rest van de wereld kennis maakte met dit gebied (via de eerste vintage van Cloudy Bay in 1985), en toen men ook merkte hoe goed en uniek Sauvignon Blanc kon zijn, ging dit gebied bijna binnen een dag van obscuur naar wereldberoemd.

niet weg te denken uit het wijnschap

Tegenwoordig is Marlborough niet meer weg te denken uit het wijnschap: het is inmiddels de grootste wijnproducent van Nieuw-Zeeland, het staat synoniem voor Nieuw-Zeelandse wijn en is een stijl op zich, die met de dag meer liefhebbers krijgt. Ondanks de opkomst van wijngebieden zoals Martinborough en Hawkes Bay (waar men geweldige wijnen van o.a. Pinot Noir en Riesling maakt), zal Marlborough niet gemakkelijk van de troon gestoten kunnen worden – het heeft van Sauvignon Blanc een superster gemaakt en daarmee een volslagen unieke, prachtige wijnstijl gecreëerd.

marlborough acties

Bij DirckIII hebben alle wijnen vaste lage prijzen, op deze vaste lage prijzen geven wij vaak ook nog eens een dikke korting! Dan koop je een Marlborough wijn extra voordelig! Dat is dus extra voordelig genieten van de beste wijn!