Altijd gratis bezorging vanaf 9 flessen!

Dark 'n stormy

Skill-level:
gemakkelijk
Bereidingstijd:
5 minuten

dark n stormy

Het Dark 'n Stormy recept

Benodigdheden:

Voor het dark ’n stormy recept heb je niet veel nodig. Zo is er qua samenstelling weinig veranderd ten opzichte van 2 eeuwen geleden. Het recept maken is erg makkelijk en vergt weinig tijd. Deze producten heb je nodig voor de lekkerste dark en stormy cocktail voor 2 personen:

Ingredienten:
  • 2,5 Limoen
  • 12 ijsblokjes
  • 120 ml bruine rum
  • 180 ml ginger beer
  • Cocktail glas
In 5 kleine stappen de Dark 'N Stormy
  1. Snijd als eerst 2 partjes van de limoen. De rest van de limoen pers je uit in een apart glas.
  2. Verdeel de ijsblokjes over de 2 glazen en voeg hier vervolgens de ginger beer aan toe. Schenk nu het limoensap (ongeveer 2 eetlepels per glas) in de glazen.
  3. Schenk nu rustig en voorzichtig de bruine rum in. Zo blijft de rum bovenop liggen. Voeg als laatste de partjes limoen toe. Roer vlak voor het drinken van de cocktail alles door elkaar. Geniet van de heerlijke dark ’n stormy cocktail!

Dark 'N Stormy

Eenmaal aangemeerd bij St. George in Bermuda zou hij het hier enige tijd moeten volhouden. Gosling zijn ouders waren al bekend met rum distilleren. De familie Gosling groeide uit tot een van de bekendste families van Bermuda. Zij stapten in 1857 in de rum productie. De familie Gosling is op het idee gekomen om bruine rum te mixen met ginger bier. De dark ’n stormy cocktail was een feit. De bruine rum cocktail is vernoemd naar hoe de familie oorspronkelijk op het eiland is gekomen, de storm op zee.

Dark 'n Stormy

De dark ‘n stormy is zowel krachtig als fris van smaak. Zo is deze cocktail heerlijk in zowel de zomer als in de winter. De belangrijke componenten van de cocktail zijn uiteraard bruine rum en ginger beer. De smaak wordt frisser door de ijsblokjes en de limoen. De klassieke bruine rum cocktail is dus niet seizoensgebonden.

Wil je meer heerlijke cocktails maken? Bekijk hier al onze cocktails.