XXL Flessen!

De klassieke Margarita

Skill-level:
gemiddeld
Bereidingstijd:
7 minuten

Margarita

Het klassieke Margarita recept

Benodigdheden:
Ingredienten:
 • 45ml Tequila
 • 20ml Triple Sec
 • Limoensap van 1,5 limoen
 • 1tl keukenzout
 • Suikersiroop (optioneel)
In 6 stappen jouw Margarita cocktail:
 1. (Optioneel) smeer de rand van het glas in met een partje limoen en dip het randje van het glas in een schoteltje met zout.
 2. Schenk in de shaker 45ml Tequila, 20 ml Triple Sec en pers circa anderhalve limoen uit. LET OP! Hou twee mooie limoenschijfjes over voor de garnering.
 3. Doe de dop op de shaker en schud stevig tot je een frostlaagje krijgt op de shaker.
 4. Proef even of de Margarita goed op smaak is. Als dit het geval is schenk je hem uit zonder het ijs.
 5. Als kers op de taart, garneer je het glas met een mooi schijfje limoen op de rand.
 6. TGa relaxed onderuit zitten, zet je zonnebril op en geniet!

De Margarita

Dit is misschien wel dé klassieker onder de klassiekers, de Margarita cocktail. Deze cocktail is een Mexicaanse cocktail die eigenlijk behoort tot de zogenaamde “shortdrinks”, dit houdt in dat de cocktail evenveel alcohol bevat als een longdrink alleen een kleiner volume bevat. Het is onduidelijk wie het recept zou hebben bedacht, maar er zijn verschillende personen die als de bedenker van de Margarita bekendstaan:

 • Zo wordt er beweert dat Carlos Herrera, een barkeeper uit Tijuana in 1938, de bedenker zou zijn van de cocktail. Hij noemde de cocktail oorspronkelijk naar een danseres die zich Marjorie King noemde. Het meisje hield niet zo van pure tequila, dus mixte de barkeeper het voor haar.
 • Een andere bewering is dat Enrique Bastate Gutierrez de cocktail zou hebben bedacht in de jaren 40 ook in Tijuana. Hij vernoemde de Margarita naar Rita Hayworth, van wie de echte naam Margarita Carmen Cansino was. Zij was een bekende Amerikaanse filmactrice en danseres die in de jaren veertig actief was.
 • Het meest waarschijnlijke is dat de Margarita is ontstaan tijdens de alcoholische drooglegging in Amerika, tussen 1920 en 1933. Met deze drooglegging wilde de Verenigde Staten het hoge alcoholgebruik en het alcoholisme verbannen uit het land. De rijke Amerikanen dachten hier anders over en wilde weer genieten van de alcoholische dranken. Ze vertrokken daarom maar naar andere landen, waar je wel alcohol mocht nuttigen. Gezien Mexico vlakbij ligt, was dit een goede optie voor de Amerikanen. Vooral Tijuana was erg populair, dit komt doordat deze stad nét over de grens lag. Veel Amerikanen kwamen hier dus naartoe om alcohol nuttigen en zo is de Margarita cocktail waarschijnlijk ergens ontstaan.

  Door wie precies? Dat blijft dus nog altijd een raadsel…