XXL Flessen!

Moscow Mule

Skill-level:
gemakkelijk
Bereidingstijd:
3 minuten

Moscow Mule

Het Moscow Mule recept

Benodigdheden:
 • Koperen mok
 • Barlepel (optioneel)
 • Barmaatje(optioneel)
 • Rietje
Ingredienten:
In 7 kleine stappen de Moscow Mule:
 1. Vul de (koperen) mok met ijs.
 2. Voeg met een barmaatje 45ml van je favoriete vodka hieraan toe.
 3. Knijp nu een halve limoen uit en doe het limoensap ook in de mok.
 4. Schenk nu het blikje ginger beer uit, tot de mok gevuld is of ginger ale als je geen ginger beer hebt.
 5. Even stirren (roeren) met een barlepel en proef misschien nog eventjes of de cocktail goed op smaak is.
 6. : Maak de cocktail helemaal af door een klein takje munt en limoenschijfje in de mok te doen.
 7. e Moscow Mule is nu echt af! Geniet van deze stoere en kruidige cocktail!

De Moscow Mule

De Moscow Mule, een verfrissende cocktail die ook kruidig, stoer en natuurlijk dorstlessend is. Deze combinatie maakt de cocktail bij vele verschrikkelijk populair. Maar hoe is de cocktail eigenlijk ontstaan?

We gaan terug naar het jaar 1941, op dat moment is vodka totaal nog niet geliefd in de Verenigde Staten. Vodka krijgt zelfs de bijnaam ‘White Whisky’. De vodka krijgt deze bijnaam omdat de sterke drank te sterk en een te overheersende smaak zou hebben. John G. Martin en Jack Morgan zijn op dat moment actief in de drankindustrie. Martin is actief in de vodka branche en Morgan in de branche van ginger beer. Beide kampen ze met het probleem dat hun drankje niet goed aan de man slaat. Ze spreken samen af in een bar in Manhattan. Ze besluiten samen een plan te maken om hun dranken wél succesvol te laten zijn en slaan de handen ineen.

Ze bedenken een goedje die zij ‘de Moscow Mule’ noemen. Het drankje bestaat uit: twee scheutjes vodka, vier scheutjes ginger beer, een kneepje limoen en om het af te maken een sliert komkommer. De moscow mule wordt geserveerd in een koperen mok.

De naam van het drankje is refererend naar de oude term voor gemixte dranken die gember, citrusvruchten en alcohol bevatten, ‘mule’. Moscow komt van de herkomst van de dranken waaruit de cocktail bestaat, Rusland dus.

De ‘vodka craze’ (vodka gekte) in de Verenigde Staten slaat op dat moment toe en is sindsdien nooit meer opgehouden. Sindsdien is de Moscow Mule een onmisbare cocktail in de cocktailwereld.