XXL Flessen!

Vodka Maritni Bond-style

Skill-level:
Gemiddeld
Bereidingstijd:
5 minuten

Vodka Martini

Het Vodka Martini Bond-style recept

Benodigdheden:
Ingredienten:

De Vodka Martini Bond-style

De Vodka Martini, iedere Bond-fan kent hem wel. Deze cocktail werd enorm bekend door de James Bond films en boeken. Deze cocktail wordt altijd vergezeld met één van de meest bekendste quotes uit de Bond-films en boeken, ‘shaken, not stirred’. Al in de eerste Bond film was de wereldberoemde quote te horen, in een scene waarin James Bond een Vodka Martini krijgt overhandigd van de bediende Dr. Julius No. Hiermee bedoelde Bond dat hij de cocktail geshaket wilde hebben en niet geroerd. Terwijl het drankje traditioneel wel geroerd moet worden en juist niet geshaket. Alleen al omdat dit drankje voorkomt in deze legendarische reeks films en boeken, behoort deze cocktail tot de klassiekers. En zeg nou eerlijk, als je hem drinkt kruip je altijd toch eventjes in de huid van 007.

In 7 korte stappen de Vodka Martini Bond-style:
  1. Vul het glas met ijsblokjes.
  2. Schenk 90ml van je favoriete vodka en 25ml droge vermout (Martini) in de shaker.
  3. Vul nu de shaker af met geschaafd ijs. Geschaafd ijs kun je zelf maken door wat ijsblokjes in een theedoek te draaien en vervolgens kapot te slaan.
  4. Shake nu stevig door, tot er een klein frostlaagje op de shaker ontstaat. Zodra dit het geval is laat je de shaker even staan.
  5. Schil nu een mooi schilletje van de citroen. Het is een lastig om een mooie citroenschil te schillen, dit vereist dus wat oefening.
  6. Schudt de shaker nog eventjes 15 seconden goed door en giet de Vodka Martini door de strain of een zeefje het glas met ijs in.
  7. Garneer de cocktail door het schilletje citroen te laten rusten op bijvoorbeeld een stampertje of prik er een rietje doorheen.