XXL Flessen!

Gin Tonic

Skill-level:
gemakkelijk
Bereidingstijd:
3 minuten

Gin & Tonic

Het Gin Tonic recept

Benodigdheden:
  • Copa glas (ander glas kan ook)
  • Barlepel (optioneel)
  • Barmaatje (optioneel)
Ingredienten:
In 6 stappen de klassieke Gin Tonic:
  1. Vul het glas met ijs. Gebruik bij voorkeur 1 á 2 grote ijsblokjes, hoe groter des te beter.
  2. Voeg nu 45ml van de lekkerste en beste soort gin toe. Houd qua verhouding van de gin en tonic; 1 deel Gin en 3 delen tonic aan.
  3. Voeg nu 1 of 2 partjes limoen of citroen en jeneverbesjes toe aan de gin.
  4. Schenk nu het kleine flesje tonic in het glas. Je hoeft niet alles meteen in het glas te doen. Het restant kun je ook serveren naast de Gin-Tonic.
  5. Stir (roer) nu met de barlepel goed door het glas. Zo worden de gin en tonic goed gemixt met elkaar.
  6. Geniet van deze heerlijk bittere en frisse cocktail!

Gin & Tonic: Een Verfrissende Klassieker!

Gin & Tonic, een populaire cocktail, heeft de afgelopen jaren een ware heropleving gekend. Deze verfrissende mix van gin en tonic is geliefd om zijn subtiele smaken en veelzijdigheid. Laten we eens kijken naar de oorsprong, de ingrediënten en de manieren waarop je kunt genieten van een heerlijke Gin & Tonic. De oorsprong van Gin & Tonic gaat terug tot de 18e eeuw, toen gin een populair drankje was in Engeland. Destijds werd gin vaak gedronken als medicijn tegen malaria. Om de smaak van de bittere kinine in de tonic te verzachten, voegden Britse soldaten gin toe, samen met limoen of citroen om het smaakpalet op te frissen. Zo ontstond de iconische mix die we nu kennen.

De belangrijkste ingrediënten van een Gin & Tonic zijn gin en tonic water. Gin wordt gemaakt door neutrale alcohol te distilleren met jeneverbessen en andere botanicals, zoals koriander, sinaasappelschil en engelwortel. Hierdoor ontstaat de kenmerkende smaak van gin, die kan variëren van droog en kruidig tot fruitig en floraal. Tonic water bevat kinine, wat een licht bittere smaak geeft, samen met koolzuurhoudend water voor die verfrissende bubbel. Er zijn eindeloze mogelijkheden om je Gin & Tonic aan te passen aan je eigen smaakvoorkeuren. Je kunt kiezen uit verschillende soorten gin, zoals London Dry Gin, Old Tom Gin of New Western-style gin, die elk hun eigen karakteristieke smaken hebben. Voeg vervolgens een tonic naar keuze toe, zoals klassieke Indian Tonic Water, een bloemige Elderflower Tonic of een fruitige Grapefruit Tonic.

Om je Gin & Tonic verder op smaak te brengen, kun je experimenteren met garnituren. Voeg bijvoorbeeld schijfjes komkommer, partjes citroen, muntblaadjes of rozemarijntakjes toe voor extra aroma en visuele aantrekkingskracht. Je kunt zelfs specerijen zoals kardemom, kaneel of zwarte peper gebruiken om je cocktail een unieke twist te geven. Of je nu van een klassieke, eenvoudige Gin & Tonic houdt of liever experimenteert met verschillende smaken en garnituren, deze verfrissende cocktail blijft een tijdloze favoriet. Het is de perfecte drank om te genieten tijdens warme zomerdagen, maar kan het hele jaar door worden gedronken. Dus schenk jezelf een Gin & Tonic in, ontdek je favoriete combinaties en geniet van deze heerlijke mix van smaken. Proost!