XXL Flessen!

BLOODY MARY COCKTAIL

Skill-level:
gemakkelijk
Bereidingstijd:
5 minuten

Pornstar Martini

BLOODY MARY COCKTAIL recept

Benodigdheden:
 • Longdrink glas
 • Lepel
Ingredienten:
 • 60 ml Vodka
 • 180 ml tomatensap
 • 5 tot 6 druppels worcestersaus
 • 5 tot 6 druppels tabasco
 • 2 selderij stokjes
 • IJsblokjes
In 5 kleine stappen de Bloody Mary:
 1. Vul je long drink glas met wat ijsklontjes.
 2. Voeg 30 ml vodka toe aan het glas.
 3. Voeg vervolgens het tomatensap toe tot het glas ongeveer 90% gevuld is.
 4. Doe nu de druppels worcestersaus en tabasco erbij.
 5. Roer alles goed door elkaar met een grote lepel.
 6. Voeg nog wat zwarte peper toe bovenop
 7. Garneer nu met de selderij stokjes.

De Bloody Mary

De Bloody Mary cocktail is een klassieke vodka cocktail. Zoals je waarschijnlijk al dacht is de cocktail rood van kleur. Toch is het wel een beetje een vreemde naam voor een cocktail. Hoe is de bloody mary cocktail aan deze naam gekomen? Wij vertellen je alles over de vodka cocktail en het heerlijke recept, zodat jij hem zelf kan proberen!

De oorsprong

In de 16e eeuw was Maria I van Engeland de koningin. Zij stond erom bekend dat zij extreem zware vervolgingen toepaste op protestanten. Door haar bloederige acties, kreeg zij al snel de naam ‘Bloody Mary’. De cocktail zou pas in 1920 voor het eerst gemixt worden. Dit gebeurde in Harry’s New York Bar in Parijs. Fernand Petriot was de maker van de cocktail. Eerst werd de cocktail nog Bucket of Blood genoemd. Later werd het zelfs Red Snapper. Uiteindelijk was het George Jessel die met de huidige naam kwam. De Bloody Mary cocktail is ondertussen een echte klassieker geworden.

Tegen de kater

De Bloody Mary cocktail wordt ook wel gezien als een cocktail die je drinkt als je een kater hebt. Het is dus eigenlijk niet de bedoeling dat deze cocktail in de avond bij het uitgaan gedronken wordt. Wanneer je je echt ellendig voelt, moet je lekker een bloody mary maken met een uitsmijter erbij. Vaak is de vodka cocktail in restaurants ook alleen op de brunchkaart te vinden en maar zelden op de dinerkaart. Het werkt goed tegen een kater door de combinatie van alcohol, groente en zout.

Wil je meer heerlijke cocktails maken? Bekijk hier al onze cocktails.