XXL Flessen!

Bloody Mary cocktail

Bloody Mary cocktail
Geplaats in: Vodka cocktails

Bloody Mary cocktail

De Bloody Mary cocktail is een klassieke vodka cocktail. Zoals je waarschijnlijk al dacht is de cocktail rood van kleur. Toch is het wel een beetje een vreemde naam voor een cocktail. Hoe is de bloody mary cocktail aan deze naam gekomen? Wij vertellen je alles over de vodka cocktail en het heerlijke recept, zodat jij hem zelf kan proberen!

bloody mary cocktail

Bloody Mary

In de 16e eeuw was Maria I van Engeland de koningin. Zij stond erom bekend dat zij extreem zware vervolgingen toepaste op protestanten. Door haar bloederige acties, kreeg zij al snel de naam ‘Bloody Mary’. De cocktail zou pas in 1920 voor het eerst gemixt worden. Dit gebeurde in Harry’s New York Bar in Parijs. Fernand Petriot was de maker van de cocktail. Eerst werd de cocktail nog Bucket of Blood genoemd. Later werd het zelfs Red Snapper. Uiteindelijk was het George Jessel die met de huidige naam kwam. De Bloody Mary cocktail is ondertussen een echte klassieker geworden.

 

Antikater drank

De Bloody Mary cocktail wordt ook wel gezien als een cocktail die je drinkt als je een kater hebt. Het is dus eigenlijk niet de bedoeling dat deze cocktail in de avond bij het uitgaan gedronken wordt. Wanneer je je echt ellendig voelt, moet je lekker een bloody mary maken met een uitsmijter erbij. Vaak is de vodka cocktail in restaurants ook alleen op de brunchkaart te vinden en maar zelden op de dinerkaart. Het werkt goed tegen een kater door de combinatie van alcohol, groente en zout.

bloody mary recept

Bloody Mary recept

Tijd om zelf aan de slag te gaan met de cocktail. Voor het Bloody Mary recept heb je het volgende nodig voor 2 personen:

  • 60 ml vodka
  • 180 ml tomatensap
  • 5 tot 6 druppels worcestersaus
  • 5 tot 6 druppels tabasco
  • 2 selderij stokjes
  • IJsblokjes
  • Long drink glas

 

Bloody Mary maken

Nu we alle ingrediënten hebben is het tijd om het Bloody Mary recept te maken. Dit is vrij makkelijk en duurt slechts 5 minuten. Dit is wat je doet:

1. Vul je long drink glas met wat ijsklontjes.
2. Voeg 30 ml vodka toe aan het glas.
3. Voeg vervolgens het tomatensap toe tot het glas ongeveer 90% gevuld is.
4. Doe nu de druppels worcestersaus en tabasco erbij.
5. Roer alles goed door elkaar met een grote lepel.
6. Voeg nog wat zwarte peper toe bovenop
7. Garneer nu met de selderij stokjes.

 

Je Bloody Mary cocktail is klaar! Lekker genieten van je cocktail tegen de kater.

Meer cocktail recepten? Bekijk al onze recepten.

3 months ago